GODIŠNJE DOBA U KOJEM STE ROĐENI UTIČE NA VAŠ KARAKTER, ŽIVOT I SUDBINU: Saznajte šta o vama otkriva

GODIŠNJE DOBA U KOJEM STE ROĐENI UTIČE NA VAŠ KARAKTER, ŽIVOT I SUDBINU: Saznajte šta o vama otkriva

Svi mi imamo svoja omiljena godišnja doba. Neki ljudi vole melanholiju i hladnoću jeseni i zime, dok drugi vole osunčanost i ponovno buđenje koje se dešava tokom proljeća i ljeta. Danas vam otkrivamo malo više o ovim preferencama.

 

Istraživanja unutar znanstvene zajednice pokazuju da pojedinci rođeni u isto godišnje doba pokazuju brojne zajedničke osobine. Sezonske varijacije utječu i na razvoj fetusa i na rast nakon rođenja.

 

PROLJEĆE

Osobe rođene u proljeće odlikuju se izrazitim optimizmom, svaku prepreku doživljavaju kao priliku za osobni razvoj i napredovanje. Ova pozitivna perspektiva često je povezana s općim osjećajem sreće u njihovim životima.

 

Rođeni u aprilu često pokazuju smisao za kreativnost i snažnu sklonost umjetničkim nastojanjima. Istraživanja sugeriraju da posjeduju urođene sposobnosti vođenja i često preuzimaju vodeće pozicije. Osim toga, oni imaju najmanju vjerojatnost razvoja alergija.

 

LJETO

S druge strane, djeca rođena ljeti pokazuju zapaženu razinu optimizma i više su motivirana u odnosu na svoje proljetne kolege.

 

No, unatoč njihovoj ambiciji, mogu se susresti s naglim promjenama raspoloženja i pokazati sklonost sebičnosti. Njihova snažna intuicija i istančan unutarnji osjećaj za vrijeme omogućuju im da se neprimjetno prilagode promjenama vremena i temperature.

Živahne naravi, uživaju u zabavi i lako sklapaju prijateljstva. Unatoč tome, postoji povećani rizik od problema s vidom i alergija na gluten.

 

JESEN

Osobe rođene tokom jesenskih mjeseci pokazuju sklonost osciliranju između krajnosti, pokazujući osobine koje variraju od ravnodušnosti do intenzivne težnje za savršenstvom.

 

Iako se ovo razdoblje često naziva sivim dobom, oni rođeni u jesen zapravo su najmanje skloni depresiji. Karakteriziraju ih izvanredne kognitivne sposobnosti, osobe rođene u jesen često postižu zapažena akademska postignuća.

Posjeduju i izdržljivost i fizičku snagu, iako mogu biti osjetljiviji na bolesti poput astme i alergija na hranu. Tačnije, oni rođeni između novembra i decembra obično imaju najduži životni vijek.

 

ZIMA

Osobe rođene zimi od malih nogu pokazuju kreativnost i snalažljivost. Osobito su oni rođeni u januaru poznati kao iznimni timski igrači.

 

Zbog njihove autentičnosti teško ih je razlikovati od drugih. Ovo se godišnje doba obično povezuje s najsuosjećajnijim pojedincima, koji se također smatraju najpokornijima. Zimska djeca cvjetaju svojim veselim raspoloženjem i istančanim smislom za humor.

Međutim, oni su skloni povišenim razinama kortizola, što povećava njihovu osjetljivost na stres i izazove mentalnog zdravlja.

Godišnje doba u kojem ste rođeni može imati značajan utjecaj na vaše zdravlje, osobnost i karakter. Iako znanstvena istraživanja rasvjetljavaju te veze, bitno je imati na umu da su individualne razlike znatne i da brojni čimbenici pridonose razvoju osobe.