MALIŠANI NA BAŠČARŠIJI PRODAJU LIMUNADU: Tvoje je samo ono što daš, a evo šta planiraju da urade sa novcem koji zarade

MALIŠANI NA BAŠČARŠIJI PRODAJU LIMUNADU: Tvoje je samo ono što daš, a evo šta planiraju da urade sa novcem koji zarade

Nekoliko mališana posljednjih dana privlači pažnju prolaznika na Baščaršiji, a na stolu postavljenom ispred ulaza u restoran “Kolobara” prodavali su limunadu dok je novac koji su zaradili namijenjen za humanitarne svrhe.

“Limunada, svježa limunada”, uzvikivala je ekipa na Baščaršiji, a nakon što su privukli pažnju prolaznika na društvenim mrežama se proširila vijest da prodaju osvježenje i da to čine u humanitarne svrhe.

Limunadu su prodavali od 10 sati ujutru sve do 15 sati, a zarađeni novac će biti uplaćen na račun organizacije Pomozi.ba.

“Ja svoju djecu učim da je njihovo samo ono što daju i da se samo tako mogu nečemu nadati. Stvarno sam sretna jer su objeručke prihvatili da ovo rade”, kazala je Nadira Ahatović, majka mališana, a prenosi Klix.

Otkrila je i kako su starijim osobama besplatno dijelili osvježenje i da se nada da će ovo biti prva od mnogih priča koje će realizovati zajedno.

Na snimku se mogu vidjeti i mališani u akciji dok brojnim građanima prodaju i dijele limunadu.

Ovo nije prvi ovakav poduhvat u Sarajevu, a posebno je pohvalno što su se mališani uključili u aktivnosti kojima mogu da pomognu svojim sugrađanima.

Nedavno je još jedna slična priča postala vijest u Srbiji, ali i regionu, kada je djevojčica Nina iz Novog Sada prodajući krofne i uz pomoć svojih sugrađana uspjela da skupi novac za liječenje bolesnog oca.

(Telegraf.rs/klix.ba)