ALCARAZU JAVILI STA JE NOVAK REKAO O NJEMU: Ostao u šoku na konferenciji za medije, pogledajte reakciju (VIDEO)

ALCARAZU JAVILI STA JE NOVAK REKAO O NJEMU: Ostao u šoku na konferenciji za medije, pogledajte reakciju (VIDEO)

Nakon zanimljivog pitanja novinara Alkaraz je prasnuo u smijeh…

Nakon bolnog poraza u finalu Vimbldona Novak Đoković nije štedio pohvale na račun svog rivala Karlosa Alkaraza, što je oduševilo mladog Španca.

Alkaraz je u dramatičnom, maratonskom meču savladao Đokovića rezultatom 3:2 i prvi put u karijeri osvojio trofej namijenjen šampionu Vimbldona.

Noletu je poraz teško pao, ali je odao priznanje rivalu i izneo niz komplimenata na račun njegove igre. On je na konferenciji za medije istakao da je Karlos pokupio najbolje od “velike trojke” i pokazao zavidnu zrelost i mentalnu snagu za jednog 20-godišnjaka. U svojim hvalospjevima Novak je istakao da su Rodžer i Rafa imali svoje mane, za razliku od Alkaraza koji je kompletan igrač.

Na konferenciji Španca novinar je prenio Karlosu Novakove reči i zamolio ga za komentar.

Uslijedila je izuzetno zanimljiva reakcija mladog tenisera. Bio je u u blagom šoku kada je čuo šta je najuspješniji teniser u historiji rekao o njemu.

Iskreno se nasmijao i odgovorio:

“To što je Novak rekao je skroz ludo, najiskrenijje. Ali ja sebe smatram kompletnim teniserom. Mislim da imam dobre udarce, fizičku snagu, mentalnu snagu da se borim sa ovakvim situacijama. Ne znam. Vjerovatno je u pravu. Ali ne želim da razmišljam o tome. Želim da mislim da sam samo Karlos Alkaraz, ali da, vjerovatno imam dijelove igre svakog od fantastičnih igrača”, rekao je Alkaraz.

Njegovu reakciju možete pogledati na 7:53.