Island zatvorio ambasadu u Moskvi

Island zatvorio ambasadu u Moskvi



Ambasada Islanda u Moskvi zatvorilo je danas svoja vrata zbog najniže ikad razine trgovinskih, kulturnih i političkih odnosa između dviju zemalja, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova u Reykjaviku.

Islandska vlada objavila je početkom lipnja da više ne može opravdati održavanje ambasada i da će obustaviti rad 1. avgusta. Tada je i ministarstvo vanjskih poslova zatražilo da Rusija smanji svoje aktivnosti u Islandu.

Ambasada u ruskoj prijestolnici zastupalo je interese Islanda i u nekoliko zemalja Kavkaza i središnje Azije. Sada će to izravno preuzeti diplomati u Reykjaviku. Odluka, međutim, ne znači prekid diplomatskih odnosa, naglasilo je ministarstvo vanjskih poslova, rekavši da će Island ponovno pokrenuti operacije u moskovskom veleposlanstvu čim to dozvole uvjeti.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));