Influenser i bivši profesionalni bokser Andrew Tate pušten na slobodu

Influenser i bivši profesionalni bokser Andrew Tate pušten na slobodu



Influenser Andrew Tate pušten je iz kućnog pritvora u Rumuniji do suđenja zbog optužbi za silo.va.nje i trgovinu ljudima. Andrew i njegov brat Tristan uhapšeni su u martu i optuženi u junu. Obojica poriču optužbe i sada se slobodno mogu kretati po glavnom gradu Bukureštu i okrugu Ilfov u kojem žive.

Naloženo im je da se moraju prijaviti policiji kada im to naredi i obavijestiti ih o svakoj promjeni adrese. Također im je zabranjeno da kontaktiraju dvojicu rumunskih saradnika optuženih pored njih, svjedoke ili navodnu žrtvu i njenu porodicu. Kršenje ovih pravila moglo bi dovesti do njihovog povratka u kućni pritvor ili preventivni pritvor. Sudija će provjeravati ispunjenje ovih uslova u narednih 60 dana.

Braća su prvi put uhapšena u decembru, a tri mjeseca kasnije su prebačena u kućni pritvor. Optužnica ih tereti da su zajedno sa dvojicom rumunskih saradnika formirali organizovanu kriminalnu grupu tokom 2021. godine kako bi se bavili trgovinom ljudima u Rumuniji, ali i u drugim zemljama, uključujući Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju.

Andrew Tate je kontroverzna ličnost, bivši profesionalni bokser, ali je postao poznatiji kao influenser na društvenim mrežama i vlasnik sadržaja na platformama kao što su YouTube, Instagram i Twitter. Rođen je 1. decembra 1988. godine u Washingtonu, Sjedinjene Američke Države. Njegova popularnost proizilazi iz njegovih stavova, komentara i savjeta koje dijeli putem svojih platformi.

Tate je izazvao pažnju i kontroverze zbog svojih izjava i stavova, koji se često odnose na teme kao što su odnosi, rodnost, maskulinitet, finansijski uspjeh i mentalno zdravlje. Njegove tvrdnje i savjeti su često izazvali polarizaciju mišljenja, a on sam je izazvao kritike zbog svojih kontroverznih izjava.

On je također poznat po svojim online kursevima i savjetima o finansijskom uspjehu i “načinima kako postati šampion u životu”. Njegova prisutnost na društvenim mrežama izaziva žučne rasprave i odjek među korisnicima.

(Novi.ba)