SVIJET SJEĆATE LI SE BEBE ROĐENE POD RUŠEVINAMA U ZEMLJOTRESU U SIRIJI: Sada je presretna

SVIJET SJEĆATE LI SE BEBE ROĐENE POD RUŠEVINAMA U ZEMLJOTRESU U SIRIJI: Sada je presretna



Beba koja je rođena pod ruševinama zgrade poslije zemljotresa koji je pogodio Siriju danas ima šest mjeseci i raste u porodici svojih usvojenih roditelja u Džinderisu u Siriji.

Beba je i dalje bila vezana pupčanom vrpcom za majku kada su je spasioci izvukli iz ruševina, 10 sati poslije zemljotresa.

U zemljotresu je stradala cijela porodica, čija tijela su pronađena na izlazu iz zgrade, koja se urušila. Pretpostavlja se da je majka rodila bebu pod ruševinama, a potom preminula.

Osoblje bolnice je djevojčici dalo ime Aja, što znači čudo ili dar od boga. Međutim, njeni usvojitelji su je preimenovali u Afra.

Djevojčicu je usvojio njen rođak Kalil al-Savadi i ona sada živi i raste s njegovom porodicom i djecom.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));