LUDNICA NA TRANSFER PIJACI KAKVA SE NE PAMTI: Najavljen spektakularan transfer Neymara? Ponajbolji igrač Cityja zatražio odlazak! Bayern krenuo svim silama po Vlahovića, a Luka Jović…

LUDNICA NA TRANSFER PIJACI KAKVA SE NE PAMTI: Najavljen spektakularan transfer Neymara? Ponajbolji igrač Cityja zatražio odlazak! Bayern krenuo svim silama po Vlahovića, a Luka Jović…



Danas je itekako burno na nogometnoj pijaci. Pa krenimo redom…

Španjolski insajder Gerard Romero nagovijestio je potencijalni transfer Neymara iz PSG-a u Barcelonu. “Događa se. Priča oko Neymara je stvarna. Javite prijateljima jer slijedi ludnica. Nešto se dogodilo danas i jako je vruće. Neymar nije ponuđen od PSG-a u paketu za Dembelea, ali događa se nešto posve drugačije”, rekao je Romero, koji je pouzdani Barcelonin insajder.

Neymar (31) nije u glavnim planovima PSG-a, koji bi ga volio prodati. PSG želi Ousmanea Dembelea iz Barcelone, no zasad Katalonci odbijaju taj transfer. Neymar je u PSG stigao baš iz Barcelone za 222 miliona eura 2017. godine. Taj transfer je i dalje najveći u povijesti.

Jedan od Pepovih najomiljenijih igrača zatražio transfer iz Cityja

Bernardo Silva je prelomio i odlučio otići iz Manchester Cityja. Portugalski nogometaš razgovarao je s trenerom Pepom Guardiolom i rekao mu da se više ne vidi u tom klubu, javlja Mundo Deportivo.

“Prošlog ljeta je u završnici prijelaznog roka ostao bez transfera u Barcelonu, a sada je svjestan da mu je ovo možda i posljednja prilika da ode u Barcu i ispuni dječački san”, piše katalonski medij i dodaje: “Portugalac smatra da je osvajanjem Lige prvaka prošle sezone završio svoj ciklus u Manchesteru i da je vrijeme za odlazak u omiljeni klub i grad koji fascinira i njega i njegovu suprugu. Guardiola mu je prošle sezone obećao da će ga pustiti ako Barcelona pošalje razumnu ponudu.”

Silva je jedan od najstandardnijih i najomiljenijih igrača Pepa Guardiole, a u klubu je od ljeta 2017., kada je za 50 milijuna eura stigao iz Monaca.

Odigrao je 307 utakmica za Manchester City. Zabio je 55 puta i asistirao za 59 golova svojim suigračima. S klubom s Etihada pet je puta bio prvak Premier lige i s njim je osvojio sve što se moglo.

Šta se događa s Dembeleom?

Najskuplji nogometaš u povijesti Barcelone, Francuz Ousmane Dembele, odbio je unosnu ponudu od 100 milijuna eura, koju mu je dao saudijski Al Hilal. Kako javlja francuski novinar Santi Aouna, Dembele je jasno dao do znanja da želi igrati samo za jedan klub – PSG. Dembele je ovih dana boravio u Parizu, gdje se nadao potpisivanju ugovora i transferu od 50 milijuna eura, no to se nije dogodilo.

Danima je čekao da se Barcelona i PSG dogovore, no Barcelona je ignorirala Francuze. Dembele se morao vratiti u Barcelonu i ponovno se priključiti momčadi, a ondje su ga ispred trening-kampa dočekali navijači. Oni su ga pozdravili, ali ironično.

Zvezda želi Jovića

Talijanski novinar Nicolo Shira piše da je Crvena zvezda zainteresirana za Luku Jovića (25). Srpski prvak bi htio vratiti svog bivšeg igrača, koji se ne snalazi ni u Fiorentini. Srpski centarfor odradio je prvu sezonu u talijanskoj Fiorentini i u 50 utakmica u svim natjecanjima zabio 13 golova te upisao pet asistencija. Jović je za Real potpisao u ljeto 2019. Španjolci su ga Eintracht Frankfurtu platili 63 miliona eura, no on u posljednje četiri godine nije pokazao da vrijedi tog novca. Trenutno prema Transfermarktu vrijedi osam miliona eura.

Bayern ide po Vlahovića

Bayernu je propalo dovođenje Harryja Kanea (30) iz Tottenhama. Bavarci se ponovno okreću Dušanu Vlahoviću (23) iz Juventusa, a Tuttosport tvrdi kako će Nijemci Talijanima ponuditi Leona Goretzku i Ryana Gravenbercha u zamjenu za srpskog napadača. Dušan Vlahović je u januaru 2022. godine stigao u Juventus iz Fiorentine za 80 miliona eura, no ispostavilo se da nije ispunio očekivanja i da je premalo dao za novac koji je torinski klub za njega platio. U 63 susreta za Juve zabio je 23 gola i imao šest asistencija.