BUUUUUUM, SENZACIJA IZ MINHENA! Bayern se ne šali: Stiže najskuplji na svijetu, Tuchel će imati strašan tim

BUUUUUUM, SENZACIJA IZ MINHENA! Bayern se ne šali: Stiže najskuplji na svijetu, Tuchel će imati strašan tim



Minhenski Bayern je po svemu sudeći riješio pitanje golmana. U redove njemačkog velikana stiže španski čuvar mreže Kepa Arrizabalaga i to na posudbu iz Chelseaja, piše sportsport.ba.

Bayern je već dugo u potrazi za golmanom koji je dovoljno kvalitetan da bude prvi izbor u odsustvu Manuela Neuera, ali i koji je spreman da bude rezerva po povratku jedinice bavarskog kluba na teren.

Povezivao se Bayern s brojnim golmanima. Prije svega tu su se spominjali golman Valencije Giorgi Mamardashvili, čuveni David de Gea i Yasinne Bounou iz Seville.

Međutim, na kraju nijedan od njih neće doći na Allianz Arenu već će to biti Kepa Arrizabalaga. On je pristao da ode na posudbu u Minhen, a ni Chelsea nema ništa protiv.

Plavci su već angažovali Roberta Sancheza iz Brightona. Španac je plaćen 25 miliona funti i zauzet će mjesto prvog golmana ispred Kepe, koji će na kraju ipak imati čime da se pohvali jer će otići u veliki Bayern.

Bavarcsi su, podsjetimo, odavno bez Manuela Neuera koji je slomio nogu na skijanju i neće biti spreman još neko vrijeme, a privremeno zamjena Yann Sommer je prodat Interu, pa je ekspresna zamjena neophodna.

Interesantno je svakako da je Chelsea prodao i Edouarda Mendyja u Al Ahli ovog juna, pa će se potpuno promijeniti golmanska ekipa na Stamford Bridgeu. I oni su u potrazi za još jednim kvalitetnim imenom, a umjesto Kepe bi trebao stići Gregor Kobel.

Kepa Arrizabalaga je u Chelsea stigao 2018. godine iz Athletic Bilba za još uvijek rekordnih 80 miliona eura. Najskuplji je golman u historiji fudbala.

Međutim, tu cifru na Stamford Bridgeu nije opravdao. Uglavnom je bio drugi golman Plavaca, pa je u pet godina za londonski klub odigrao samo 163 utakmice.

Imao je i dosta sukoba s menadžerima, dosta se govorilo o njegovoj prodaji, ali niko nije želio da mu plaća 190.000 funti sedmično koliko ima u Chelseaju.

Sada je po svemu sudeći došao red da ode iz kluba i ni on se neće previše buniti odlaskom u redove Bayerna.