Pakistanske vlasti Imranu Khanu odredile 3 godine zatvora i uvele 5-godišnju zabranu bavljenja politikom, hoće li se njegovi pristaše miriti s tom odlukom?

Pakistanske vlasti Imranu Khanu odredile 3 godine zatvora i uvele 5-godišnju zabranu bavljenja politikom, hoće li se njegovi pristaše miriti s tom odlukom?



Bivšem premijeru Pakistana, Imranu Khanu, izborne vlasti u zemlji zabranile su obnašanje javne dužnosti na pet godina. Odluku je objavilo Pakistansko izborno povjerenstvo tri dana nakon što je Khan osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije. On tvrdi da su optužbe politički motivirane.

Marriyum Aurangzeb, pakistanski ministar informiranja i emitiranja, rekao je za BBC prije objave: “Morate biti odgovorni za svoja djela sukladno zakonu. To nema nikakve veze s politikom. Osoba kojoj je sud dokazao krivnju mora biti uhićena”.

Podsjetimo, Khan (70) izabran je za premijera Pakistana 2018., ali je svrgnut glasanjem o povjerenju prošle godine nakon što se posvađao s moćnom vojskom zemlje. Khan tvrdi da je i SAD orkestrirao njegovo rušenje s vlasti. No, Imran Khan u Pakistanu ima milijune pristaša koji će se teško miriti s ovim kaznama. On je već pozvao na velike demonstracije.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));