Putin dekretom ukinuo ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u "neprijateljskim zemljama" – šta to zapravo znači?

Putin dekretom ukinuo ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u "neprijateljskim zemljama" – šta to zapravo znači?



Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se suspendiraju ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s više od 30 zemalja koje Rusija smatra “neprijateljskim” (riječ je o zemljama koje su Rusiji uvele sankcije).

Dekret, objavljen 8. kolovoza, utječe na sporazume o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Sjedinjenim Državama, nekoliko država EU-a, Britanijom, Južnom Korejom, Australijom, Japanom i drugima. Moskva je potrebu za “hitnim mjerama” navela u vezi s “neprijateljskim djelovanjem” nekih zemalja protiv ruskih građana i pravnih osoba.

Podsjetimo, ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dopuštaju pravnim i fizičkim osobama koje su porezni obveznici jedne zemlje, ali primaju prihod u drugoj da plaćaju porez u samo jednoj zemlji.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));