POTPUNI ŠOK ZA FRANCUZA: Iz Dohe je stigla naredba koja bi mogla dokrajčiti Kyliana Mbappea

POTPUNI ŠOK ZA FRANCUZA: Iz Dohe je stigla naredba koja bi mogla dokrajčiti Kyliana Mbappea



Kylian Mbappe (24) suspendovan je od strane PSG-a nakon što je odbio potpisati produžetak saradnje s klubom. Jedan od najboljih fudbalera svijeta odstranjen je iz ekipe i na njegove usluge se ne računa. Tako će biti do kraja sezone ako se potpis ili transfer ne dese, a iz Dohe je od bogatih vlasnika kluba došla naredba kako napadač ne smije odigrati ni sekunde ako ostane pri odluci da ne potpiše ugovor, piše sportsport.ba.

Kylian Mbappe mogao bi ostati bez minutaže u narednih godinu dana nakon što je odbio potpisati novi ugovor s francuskim prvakom PSG-om.

Rukovodstvo pariškog kluba imalo je dogovor s Mbappeom da produži saradnju uz obećanje kako će ga prodati narednog ljeta Real Madridu, no 24-godišnji napadač je prekršio dogovor.

On je odbio novi ugovor i namjerava kao slobodan igrač pojačati Kraljeve. To je razbijesnilo čelnike PSG-a i Mbappe je istog trenutka suspendovan iz prvog tima.

I dok se još uvijek pišu priče o tome gdje će karijeru nastaviti jedan od najboljih fudbalera svijeta, iz katarske Dohe stiže informacija koja bi Mbappeu mogla poprilično naškoditi.

Bogati vlasnici PSG-a poslali su jasnu poruku. Ako se situacija brzo ne riješi i ako Mbappe odluči ostati u klubu i ispoštovati ugovor kojeg ima, on neće dobiti ni sekunde igre u novoj sezoni.

Jasno je treneru Luisu Enriqueu poručeno da on nema šta tražiti u blizini prvog tima i izvjesno je da će Mbappe sezonu odgledati s tribina.

Francuz je odbio pristigle ponude koje je imao. Al Hilal mu je ponudio najveći iznos svih vremena vrijedan 700 miliona eura za jednu sezonu, dok je PSG-u ponuđeno 300 miliona eura.

Šampion Francuske je tu ponudu prihvatio, kao i ponudu neimenovanog engleskog kluba, ali je Mbappe odbio i odlučan je ostati u timu sve dok mu ne istekne ugovor.

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe otpisan je u PSG-u i stavljen je na transfer listu. Rukovodostvo prvaka Ligue 1 na ovaj potez se odlučilo nakon što je Mbappe odbio potpis novog ugovora, te čeka istek postojećeg u ljeto naredne godine kako bi mogao kao slobodan igrač prijeći u Real Madrid.

Zbog odluke da ne potpiše produžetak saradnje Mbappe je izbačen iz ekipe. Nalazi se i na transfer listi i francuski šampion će već ovog ljeta pokušati koliko-toliko da zaradi na njemu.

Ako ipak Mbappe odbije da ode, što je sasvim realna mogućnost jer ga niko ne može natjerati da dogovori uslove s nekim drugim klubom, PSG će mu u narednoj sezoni isplatiti čak 222 miliona eura.

Njegova plata iznosi 72 miliona eura, PSG mu duguje i bonus za potpis novog ugovora u ljeto prošle godine od 60 miliona eura, a tu je i bonus za lojalnost kojeg je također dogovorio u prošloj sezoni. On iznosi nestvarnih 90 miliona eura.

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine. Plaćen je 180 miliona eura, odigrao je 260 utakmica uz učinak od 212 golova i 96 asistencija.

(sportsport.ba)