Ukrajina: Rusi su raketirali hotel u kojem se održava dječji kamp, gađali su djecu

Ukrajina: Rusi su raketirali hotel u kojem se održava dječji kamp, gađali su djecu



U jučerašnjem raketiranju regije Harkiv i Zaporižja ubijene su dvije osobe, a nekoliko ih je ranjeno, navode lokalni ukrajinski dužnosnici. U napadu na hotel u Zaporižji ozlijeđeno je najmanje 16 ljudi, uključujući četvero djece, rekao je Jurij Malaško, načelnik regionalne vojne uprave, prenosi Index.hr.

Među ozlijeđenom djecom je i trogodišnja djevojčica. Jedna osoba je ubijena u napadu, priopćile su vlasti. U regiji Harkiv nakon ruskog granatiranja sela poginula je jedna žena, a dva muškarca su zadobila ozljede, kazao je Oleh Siniehubov, čelnik vojne uprave regije Harkiv. 

Ukrajinsko ministarstvo obrane je priopćilo da se u hotelu koji su jučer raketirale ruske snage održavao dječji kamp, odnosno radionice, i da su aktivnosti dnevnog kampa završile oko sat vremena prije napada, piše CNN. 

“Gađali su djecu. U hotelu Reikartz u Zaporižji, koji su gađali ruski teroristi, održavao se dnevni kamp za djecu od 6 do 13 godina. Kamp radi do 18 sati svaki dan, a napad je proveden u 19 sati. Jedna osoba je ubijena, a 16 ih je ranjeno”, objavilo je jučer ministarstvo. Hotel je također često koristilo osoblje UN-a i članovi drugih humanitarnih organizacija.