ON JE SPRIJEČIO JOŠ VEĆE KRVOPROLIĆE U GRADAČCU! Snalažljivošću i brzom reakcijom prevario Sulejmanovića: "Taj monstrum se samo stvorio pored njega…"

ON JE SPRIJEČIO JOŠ VEĆE KRVOPROLIĆE U GRADAČCU! Snalažljivošću i brzom reakcijom prevario Sulejmanovića: "Taj monstrum se samo stvorio pored njega…"



Vlasnik radnje “Ribo-lovac” u Gradačcu Hasan Jašarević (77) potencijalno je, svojom snalažljivoću i brzim razmišljanjem, spasao mnoge živote koje je Nermin Sulejmanović mogao da uništi u nameri da nastavi da sije smrt po do tada mirnom mjestu nakon što je pucao u šestoro meštana.

– Ja nisam bio u radnji kada se sve desilo, ali bio je otac. Sjedio je leđima okrenut ka ulazu i pisao je cijene za robu koja je pristigla. Taj monstrum se samo stvorio pored njega – priča za Telegraf Hasanov sin.

Kako mu je otac ispričao, Sulejmanović mu je uperio pištolj u glavu i rekao “daj mi sve devetke”.

– Prave devetke stoje u sefu, a ovdje u radnji stoji municija za lov i startna municija, koju ljudi koriste kada pucaju na svadbama. Otac je brzo razmišljao, zavukao ruku ispod pulta i dao mu šest kutija startne municije – dodaje on.

Sulejmanović je tada istrčao iz prodavnice, a jedna kutija ispala mu je na ulazu. Sreća je, kaže, da Sulejmanović nije zagledao metke. Da je samo okrenuo kutiju, vidio bi da ga je vlasnik prevario.

nermin-sulejmanovic

Nermin SulejmanovićFoto: Facebook

– On je mangup starog kova, zato se tako brzo snašao. Čim je Sulejmanović izašao, pošao je za njim, a potom zaključao radnju, uzeo pušku i čekao. Mislio je da će Nermin da shvati da mu nije dao prave metke i da se vrati da ga ubije – zaključuje Hasanov sin.

Da podsjetimo, 11. avgusta je Gradačac potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gdje je ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

Sulejmanović je na kraju izvršio samoubistvo, a pitanje je gdje će i kada biti sahranjen, jer niko ne želi da preuzme njegovo tijelo, čak ni porodica.