OTKRIVENI DETALJI POSLJEDNJEG SUSRETA PUTINA I PRIGOŽINA: Poslije sastanka vođa Vagnera KIPTIO OD BESA!

OTKRIVENI DETALJI POSLJEDNJEG SUSRETA PUTINA I PRIGOŽINA: Poslije sastanka vođa Vagnera KIPTIO OD BESA!



Na Telegram kanalu VČK-OGPU navodni izvor je iznio svedočenje o posljednjem poznatom sastanku Jevgenija Prigožina i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Sastanak se navodno desio nekoliko dana nakon neuspjele Vagnerove pobune. Kako se navodi, privatni avion kompanije MNT Aero je preuzeo bivšeg šefa Vagnera u Belorusiji, koji je najprije sletio u Sankt Peterburg, da bi pet dana kasnije, 29. juna, Prigožin stigao u Moskvu.

Prije susreta sa Putinom, Prigožin je letio sam i bio u odličnom raspoloženju: slušao je muziku, šalio se sa posadom. Komandanti Vagnera su na prjiem kod Putina išli redovnim letovima i automobilima.

Poslije prijema svi su se u Sankt Peterburg zajedno vraćali istim avionom u kome je Prigožin poginuo. Kako su primjetili članovi posade, poslije sastanka sa Putinom šef plaćenika je bio van sebe od bijesa. Bjesnio je, grdeći sve svoje pratioce. Cijeli sat leta nije prestajao da priča i vikao je povišenim glasom, navodi VČK-OGPU.

Jevgenij Prigožin poginuo je u padu aviona u sreijdu, ali datum sahrane još nije određen. Tijelo još nije predato porodici tako da ruski običaj o sahranjivanju tijela tri dana posijle smrti sigurno neće biti ispoštovan.

Postavlja se i pitanje gdje će vođa Vagnera biti i sahranjen.

S obzirom na titutu Heroja Rusije, Prigožin ima pravo na mjesto u glavnoj vojnoj nekropoli zemlje – “Panteonu branilaca otadžbine” u Mitiščiju, u Moskovskoj oblasti, koja je otvorena 2013. godine.

Podsjećamo, Jevgenij Prigožin poginuo je, zajedno sa još devetoro ljudi, u padu aviona u oblasti Tver u Rusiji, a okolnosti još nisu poznate, piše Republika.