POSTOJI OPASNOST OD TREĆE EKSPLOZIJE: Stravične fotografije i SNIMCI iz RUMUNIJE nakon NESREĆE NA PUMPI

POSTOJI OPASNOST OD TREĆE EKSPLOZIJE: Stravične fotografije i SNIMCI iz RUMUNIJE nakon NESREĆE NA PUMPI



Jedna osoba je poginula, a 33 su povrijeđene u dvije eksplozije na pumpi u Krevediji, u blizini Bukurešta . Četiri osobe su zadobile teške opekotine, a evakuisano je 3.000 stanovnika u radijusu od 700 metara.

Portparol Vlade MihaL Konstantin kaže da se trenutno preduzimaju koraci za transport povređenih u eksploziji i da će se evropski mehanizam koristiti prvenstveno za sve intubirane.”

Zvaničnici strahuju da postoji opasnost od treće eksplozije “na tankeru koji je daleko”.

– Moramo da vidimo područje, područje je i dalje opasno i zato smo se evakuisali na daljinu, jer postoji opasnost od još jedne eksplozije na drugoj cisterni koja se nalazi u daljini. Kolege iz policije i žandarmerije su pomagale stanovništvu da se skloni, jer su svi hteli da odu svojim kućama u blizini požara, a to je bilo zabranjeno. U ovom trenutku kolege će nastaviti da pokušavaju da kontrolišu situaciju – poručili su nadležni.

Nakon prve eksplozije, vatra se proširila na dvije cisterne i obližnju kuću, zbog čega je saobraćaj na putu blokiran, saopćeno je iz Agencije za vanredne situacije (IGSU).

Druga eksplozija dogodila se na benzinskoj pumpi u kojoj je povrijeđeno 26 vatrogasaca, rekao je novinarima zamjenik ministra unutrašnjih poslova Raed Arafat, koji je zadužen za hitnu pomoć, prenosi Espreso