RETROGRADNI URAN U BIKU OD 28. AVGUSTA DO 27. JANUARA 2024: Saznajte kakve promjene očekuju vaš horoskopski znak

RETROGRADNI URAN U BIKU OD 28. AVGUSTA DO 27. JANUARA 2024: Saznajte kakve promjene očekuju vaš horoskopski znak



Uran počinje svoj retrogradni hod 28. avgusta, koji će trajati do 27. januara 2024. – šta to donosi vašem horoskopskom znaku?

Pluton, Neptun, Saturn i Venera su posljednjih sedmica ušli u svoje retrogradne cikluse, a partiji se pridružio i zloglasni Merkur . Spreman da tu retrogradnu energiju podigne na drugi nivo je Uran koji razbija paradigmu, koji svoj godišnji retrogradni izlet u Bika vrši od 28. avgusta do 27. januara 2024.

Nazvan po grčkom bogu neba, Uran je planeta promjena, tako da dolazi da uzdrma stvari. Svaki put kada Uran započne novi tranzit, to je poziv na transformaciju i razvoj. Uran želi da razbije stare načine postojanja i status quo, te je povezan sa slobodom.

Budući da je Uran jedna od generacijskih (a ne ličnih) planeta, njegov efekat ima tendenciju da bude kolektivne prirode, uzrokujući promjene velikih razmjera dok se kreće kroz svoju dužu retrogradnost; budući da je planeta u vanjskim dometima našeg Sunčevog sistema, njeni tranziti traju mnogo duže. Ipak, učinak njegove retrogradnosti može doći kao poziv za buđenje, ohrabrujući nas sve da prigrlimo njegov buntovnički duh – ili ga iskoristimo za ponovno stvaranje naših širih društvenih sistema.

Retrogradni Uran se javlja u Biku – fiksnom znaku koji je ozloglašen protiv promjena i vlada osnovnim područjima života kao što su novac, vrijednosti, sigurnost i fizička osoba.

Evo kako ovaj retrogradni Uran može uticati na svaki horoskopski znak

Ovan

Uran vas poziva da preispitate svoju finansijsku oblast jer planeta u Biku zauzima vašu drugu kuću ličnih finansija, imovine i vrednosti. Razmislite o svom trenutnom odnosu s novcem i vrijednostima i razmislite o tome kako se možete približiti svojoj ideji finansijske slobode. Kako želite da se vaš novac uklopi u vaš život i da li je vaš trenutni novčani tok dovoljan da podrži vaše snove i ambicije?

Znajte da je ovaj period najbolji za prikupljanje informacija i planiranje – a ne ishitrene poteze. To znači da biste trebali razmisliti o ovim pitanjima i osjetiti nelagodu zbog onoga što vam ne odgovara, a zatim utvrdite kako možete napraviti male održive promjene tokom vremena.

Bik

Uran je retrogradan u vašem znaku, što znači da biste mogli biti u potpunoj transformaciji. Možda je vrijeme da preispitate svoj imidž i način na koji se predstavljate. A to bi moglo značiti fizičku ili emocionalnu transformaciju.

Razmislite o prethodnim promjenama u vašem životu i koje ste lekcije mogli naučiti iz tih trenutaka. 

Blizanci

Vaša 12. kuća podsvijesti je u Uranovoj hladnoj senci za sledeći period, Blizanci. Vaš zadatak je da budete svjesni kako nevidljive sile u vašem životu mogu utjecati na vas i eventualno vas sputavati.

Zapitajte se koji su skriveni uticaji u vašem životu? Da li trauma predaka pokreće vaše ponašanje danas? Zauzmite neku duhovnu praksu ili se možda zadubite u svoje prošle živote da shvatite koje nevidljive sile vide vaše postupke.

Rak

Da li osjećate pripadnost? Uran usmjerava fokus na vašu 11. kuću prijatelja i društva. Ovo je poziv da razmislite da li zaista cijenite i podržavate ljude s kojima provodite vrijeme i, zauzvrat, da li vas cijene i podržavaju. Ako ste dio zajednice ili dobrotvorne organizacije, da li je to razlog u koji zaista vjerujete? Ova retrogradna prilika je prilika da pogledate kako funkcionišu vaša prijateljstva i platonski odnosi.

Lav

Uran prolazi kroz vašu 10. kuću karijere i percepcije javnosti, čineći trenutak zrelim za metamorfozu.

Sada je vrijeme da ispitate sve strahove ili inhibicije koje bi vas mogle spriječiti da zakoračite u svoju moć. Ovaj tranzit je o vašoj svrsi i misiji, a pitanje za vas je ‘Da li dajem svoje svjetlo svijetu?’ I ohrabruje vas da razmislite o tome kako biste to najbolje mogli učiniti.

Devica

Spremite se da otvorite svoj um ili promijenite perspektivu. Uran je u vašoj devetoj kući obrazovanja, mudrosti i putovanja, što znači da je možda došlo vrijeme da naučite više o temi koja vas je oduvijek zanimala, ali možda niste odvojili vrijeme za istraživanje.

Razmislite o ulaganju vremena, novca ili truda u stjecanje novih vještina ili uvida, bilo da se upišete na kurs ili obrazovanje, planirate putovanje ili jednostavno čitate novu hrpu knjiga o filozofiji, religiji ili umjetnosti. U svakom slučaju, imat ćete koristi od prihvaćanja nove perspektive.

Vaga

Ovo retrogradno naglašava vašu osmu kuću finansija, seksualnosti, dugova i investicija. Ispitajte svoja uvjerenja o novcu i investicijama i otkrijte kako vaš odnos s novcem utječe na vaš osjećaj kontrole i vlastite vrijednosti.

Postoji složen odnos između ljubavi i novca, a Vaga to osjeća više od ikoga, jer je to znak koji je veoma fokusiran na partnerstvo, jednakost i ravnotežu. Ovo je takođe sjajan trenutak da se pomirite sa dugovima koje dugujete, bilo bukvalno ili figurativno i razmislite o tome kako ih možete isplatiti.

Škorpija

Ova retrogradnost se odnosi na vaša partnerstva, jer se odvija u vašoj sedmoj kući odnosa. Odvojite malo vremena da razmislite o tome kako se vaši najvažniji romantični, platonski ili poslovni odnosi odnose na to ko ste sada i koju ulogu imaju u vašem životu.

Možda se funkcija ili oblik ovih veza mora transformirati kako bi odgovarao vašim budućim planovima. Moglo bi doći do nekih potresa, jer retrogradnost nije najbolje vrijeme za akciju, pa pričekajte ako otkrijete da se jedna od vaših veza zaista mora promijeniti. Iskoristite ovaj trenutak da ponovo procijenite zašto i kako se vaša dinamika treba promijeniti.

Strijelac

Imate urođenu želju za slobodom. Dok se Uran kreće kroz vašu šestu kuću zdravlja, blagostanja i rutine, razmislite kako biste mogli unijeti neku avanturu u svoj svakodnevni život.Jeste li se držali ideje da vaš dan mora početi u cik zore ili da je odmor zapravo lijenost? Da li ste odgajani da verujete da je raspored od devet do pet jedini pravi način za rad, ili da je najbolji način da budete u formi trčanje? Retrogradni Uran je vrijeme da transformišete uvjerenja – posebno ona koja ste pokupili od drugih, a koja ne odgovaraju vašoj ličnosti – i razmislite o tome kako zacrtati svoj vlastiti put kada je u pitanju način na koji provodite dane.

Razmislite da li postoje aktivnosti i prakse koje bi mogle više pomoći vašem zdravlju i dobrobiti od ovih koje radite sada.

Jarac

Prihvatanje igre i zabave možda nije vaša stvar, ali skitnički Uran koji se kreće retrogradno kroz vašu petu kuću kreativnosti, djece i užitaka tjera vas da učinite upravo to.

Kao rezultat napornog rada i igranja po pravilima, možda ćete se osjećati ugušeno u svojoj trenutnoj sposobnosti da se izrazite – zbog čega se morate fokusirati na to kako njegovati svoje unutrašnje dijete. Posvetite malo vremena svojoj omiljenoj kreativnoj potrazi (ili onoj koju ste možda voljeli kao dijete) i dozvolite sebi da se opustite i budete malo opušteniji i razigraniji.

Vodolija

Ovaj retrogradni Uran bi vas mogao naći u iscjeljivanju porodične traume. Uranov put se kreće kroz vašu četvrtu kuću doma i porodice, tako da ćete možda biti primorani da kopate u svoje korene da biste razumeli kako su vas oblikovali poreklo i prošlost vaše porodice.

Ovaj tranzit se odnosi na razumijevanje da je vaša priča povezana s većim društvenim strukturama. Provedite ovo vrijeme oslobađajući se svih porodičnih zavrzlama koje vam ne služe, tako da možete usmjeriti svoju energiju na to da cijenite ko vi (i vaši ljudi) zaista jeste.

Riba

Retrogradni Uran se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije i učenja. Budući da se ova kuća bavi percepcijom – kako vidimo stvari i kako ih komuniciramo – ovo je vrijeme da razjasnite kako se osjećate prije nego što to podijelite s drugima.

Pokušajte da vodite dnevnik i učinite to dijelom vaše redovne rutine. Dobit ćete malo jasnoće i uvida u svoje misli, kao i praksu u njihovom organiziranju, što može biti od pomoći kada ih budete trebali prenijeti drugima u budućnosti.