Zdravstveni radnici iz Kantona Sarajevo najavili štrajk

Zdravstveni radnici iz Kantona Sarajevo najavili štrajk



Predstavnici sva tri sindikata zdravstva u Kantonu Sarajevo koji traže povećanje plata najavili su da će u utorak, 5. septembra, održati štrajk ispred zgrade kantonalne Vlade.

Oni su na konferenciji za novinare najavili da će, ukoliko predstavnici vladajuće strukture ne dođu sa konkretnom ponudom prihvatljivom za radnike u zdravstvu, stupiti u generalni štrajk.

“Bojim se da ćemo morati da stupimo u generalni štrajk ako Vlada Kantona Sarajevo ne učini nešto i ne nađe bolju osobu od aktuelnog resornog ministra Harisa Vranića, koji je dokazao da ne može ništa korisno uraditi”, rekao je predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo Izet Hočko.

Hočko je rekao da, iako je štrajk nepopularan potez, traže razumijevanje od pacijenata i dodao da će svi imati koristi ako ovo bude pozitivno riješeno, prenose federalni mediji.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));