SPECIJALNA ISHRANA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA ZBOG KOJE IZGLEDA KAO APOLON I U PETOJ DECENIJI: Sa ovim nikad ne pretjeruje

SPECIJALNA ISHRANA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA ZBOG KOJE IZGLEDA KAO APOLON I U PETOJ DECENIJI: Sa ovim nikad ne pretjeruje



Režim ishrane Zlatan Ibrahimović ne mijenja godinama, uz stroga pravila šta nikako ne unosi u organizam.

Iako bi neko pomislio najprije na meso, Ibrahimović se ne odriče ove namirnice, prije svega konzumira pileće bijelo meso, a povremeno mu se u jelovniku nađe i sušena govedina. Tu su i voće i povrće, a tjesteninu jede samo u specijalnim prilikama.

Naravno, ne pretjeruje sa ugljenim hidratima jer voli da se njegova težina kreće između 92 i 94 kilograma. Poštuje savjete italijanskih nutricionista koje su mu predložili za vrijeme igranja u Juventusu, a to je osam badema dnevno – bogati su magnezijem i zdravim mastima, piše “Daily Mail”. Šveđanin je u prošlosti imao problema s ljudima koji su se bavili ishranom u klubovima za koje je igrao pa je tako po pisanju evropskih medija izbila svađa između njega i kuhara u Parizu.

Navodno je Zlatan ‘divljao’ zbog manjka svježeg voća i povrća u trening centru na šta mu je kuhar odgovorio da to ne mogu priuštiti zbog ograničenog budžeta za ishranu u klubu?! Ibru navodno nije zadovoljio taj izgovor pa je poslao kuhara da ode do lokalne prodavnice u nabavku.

“Izgleda da svaki Šveđanin mjeri svaki gram. Perfekcionista“, pisla je i italijanska Gazeta, i dodala da je Ibrahimović bio veoma nezadovoljan za vrijeme boravka u PSŽ-u jer na klupskom meniju nema voća i povrća, što se promijenilo nakon njegovog zahtijeva.