UČENICI GAĐAJU NASTAVNICU, BACAJU STOLICE, UNIŠTAVAJU INVENTAR! Šokantni scene nasilja iz škole (FOTO)

UČENICI GAĐAJU NASTAVNICU, BACAJU STOLICE, UNIŠTAVAJU INVENTAR! Šokantni scene nasilja iz škole  (FOTO)



Pucanje na nastavnika, bacanje stolica, uništavanje školske imovine – prizori su iz učionica Srednje škole “25. maj” u Tuzima, s kraja prošle školske godine.

O tome svjedoče video snimci na društvenim mrežama, sa kojima je rukovodstvo škole, kako tvrde, postalo svjesno tek prije desetak dana, a u Ministarstvu prosvjete ništa o tome ne znaju.

Neprimjereno ponašanje učenika nije prijavljeno, a iz Obrazovne zajednice ističu da je ovo prvi, obavezan korak u suzbijanju ovakvog nasilja.

Šokirani su snimcima iz učionica i pozivaju sve da odmah reaguju.

Kako saznaju Televizije Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine.

U nekima od njih, pored uništavanja školske imovine i nedoličnog ponašanja, učenici se mogu vidjeti i kako pucaju na učiteljicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Junčaj nije odgovarao na pozive Televizije Vijesti, a vd direktora škole Sehad Ljuljanaj rekao je da incidenti nisu prijavljivani upravi škole.

snimka-zaslona-2023-09-07-200035

On se ovom prilikom nije mogao pojaviti pred kamerama, ali je u telefonskom razgovoru rekao da je upoznat sa spornim snimcima prije desetak dana, a da su napravljeni u vrijeme kada on nije bio na čelu ovog obrazovnog institucija.

Ljuljanaj osuđuje ovakvo ponašanje koje, kaže, šalje lošu sliku ne samo o školi u Tuzima, već i o cijelom društvu i državi.

Ističe da se takve stvari moraju prijaviti, kako bi se preduzele adekvatne mjere, a nedolično ponašanje sankcionisalo.

Ministarstvo prosvjete nije upoznato sa slučajem

Obrazovna zajednica prvi put vidi ove snimke.

A Ministarstvo prosvjete ni ne zna da se sve ovo dogodilo u Srednjoj mješovitoj školi u Tuzima.

Školski odbor je, kako je rekao Ljuljanaj, odlučio da od ove školske godine spreči zloupotrebu mobilnih telefona tokom nastave.

Planirano je da telefoni tokom nastave budu u posebnom ormaru, osim kada su, uz saglasnost profesora, eventualno potrebni za nastavni proces, prenosi Blic.rs