BUJICA NOSI AUTOMOBIL! DRAMATIČNE SCENE IZ ŠPANIJE: Ulice širom države poplavljene, broj poginulih porastao na šest

BUJICA NOSI AUTOMOBIL! DRAMATIČNE SCENE IZ ŠPANIJE: Ulice širom države poplavljene, broj poginulih porastao na šest



Obilne kišne oluje harale su Španijom od prošlog vikenda. Bile su velike poplave, a bujice su odnijele ljude i automobile. Kako prenosi France24, broj poginulih u poplavama u Španiji porastao je na šest.

Koliko su strašne poplave u Španiji pokazuje snimak objavljen na društvenoj platformi “X” iz grada Corella na sjeveru zemlje. Na snimku, koji je snimljen danas, vidi se kako automobil probija vodu, koja sve više plavi ulicu i vozila na njoj

Nevrijeme za vikend, koje je zahvatilo zemlju , poremetilo je putovanje desetinama hiljada ljudi posljednjeg vikenda pred početak nove školske godine. Naučnici upozoravaju da ekstremni vremenski uslovi poput toplotnih talasa i oluja postaju sve intenzivniji zbog klimatskih promjena.

Pronađena dva tijela

Podsjetimo, izaslanik Vlade u Madridu Francisco Martin prije dva dana potvrdio je da su u Aldea del Fresno pronađena tijela Manuela Lopeza (47) i Jose Manuela Aguada (82). Lopez je nestao nakon što su poplave “progutale” porodični automobil sa porodicom unutra, dok je Aguada odnesen kada je pokušao da napusti poplavljeni dom.

Otkrivanjem dva tijela, broj mrtvih u Španiji porastao je na sedam. Žena se i dalje vodi kao nestala u Toledu, vrlo blizu mjesta gdje su se dva tijela dvojice muškaraca pojavila ovog petka, prenosi Blic.rs