NEVJEROVATNI TRENUCI AVRAMOVIĆA: Pomolio se prije kraja utakmica, pa se slomio kada je ovaj čovjek ušao na teren (VIDEO)

NEVJEROVATNI TRENUCI AVRAMOVIĆA: Pomolio se prije kraja utakmica, pa se slomio kada je ovaj čovjek ušao na teren (VIDEO)



Srpski reprezentativac Aleksa Avramović sa nevjerovatnim emocijama dočekao je završetak finala Svjetskog prvenstva.

Avramović je odigrao odličan meč, ali su Orlovi poraženi od Njemačke .

Na samom kraju utakmice, kada je bilo jasno da će naš tim doživjeti poraz, Avramović je skinuo krst sa vrata, prekrstio se, poljubio ga i pomolio se.

Nakon završenog meča, njegov brat je ušao na teren, a Aleksiju je bilo zaista teško da kontroliše svoje emocije.

– Emotivno nas je bodrila cijela Srbija. Moj brat je došao da me zagrli, putovao je 36 sati do Manile i skoro se raspao. Znamo koliko smo obradovali ljude plasmanom u četvrtfinale, Onda smo pojeli takvu vrstu Litvanije u odbrani! Pa Kanada, sačuvaj Bože kakve igrače imaju – taj Shy, Barrett, Brooks… Otmjeni! Dvije najbolje ekipe napredovale su, a pobijedila je najbolja. Ne kažem da ih nećemo pobijediti ako se sastanemo sljedeće godine – rekao je Avramović.

Osvrnuo se i na igru,

– Neću kriviti sudije, uspeli su da ostvare svoj san, sudili su finale. Ali Njemačka je igrala vrlo fizički, imali smo svoje šanse, ali smo ih propustili. Ipak, uvijek neko mora da izgubi u košarci, a za mene je ova medalja zlatna, ma kako se završila i da li smo uzeli bronzu ili zlato – rekao je Aleksa.

Glavni cilj je ispunjen, Srbija je dobila olimpijsku vizu.

– Znamo da je Francuska domaćin Olimpijskih igara i da je jedna evropska zemlja manje na turniru. Znali smo da će igrati samo dva evropska tima. Bila su to dva cilja, otići na Olimpijske igre i osvojiti medalju. Oba cilja smo uspjeli ostvariti. Videli ste Ameriku sa koliko All Star igrača, nisu uspjeli da dođu do medalje. Mislim da ćemo sljedeće godine biti bolji nego sada! Mnogo dobrih timova nije prošlo u nokaut fazu.

Kurir sport