"PALICOM MI JE LOMIO REBRA, TUKAO ME I SJEKIROM!" Potresna ispovijest Ane koja je 4 dana bila zatočena u kući u Obrenovcu

"PALICOM MI JE LOMIO REBRA, TUKAO ME I SJEKIROM!" Potresna ispovijest Ane koja je 4 dana bila zatočena u kući u Obrenovcu



Ana M. (36) iz Zemuna je od 24. jula do 30. avgusta prošla pravu kalvariju – doživjela je strašno nasilje od tadašnjeg partnera Nemanje G. (41), i još se oporavlja od svega. Nasilnik je priveden prošle nedelje, a Ana ističe da je i dalje u strahu zbog svega što je doživela.

Žrtva brutalnog nasilja rekla je medijima da nema pojma šta će se dogoditi. Nemanja se u početku pretvarao da je divan, a onda je upoznala njegovo pravo lice kada je došla u njegovu kuću u Bariču. “Imao sam vjerenika Nenada koji je iznenada preminuo u junu. Uzeo sam mu telefon i pozvao ljude iz njegovog imenika da ih pozovem na sahranu. On, Nemanja, je bio među tim kontaktima. Tako smo počeli da komuniciramo, a kasnije smo se upoznali. Ada. Dopisivale smo se, smirio me je u tom trenutku, ali često mi je pričao kako se brzo veže za ljude, kako zna da voli. Vremenom smo započeli vezu”, objašnjava Ana, piše Nova.

Danima ju je držao zatočenu

Ana navodi da je Nemanja nekoliko puta insistirao da ona dođe kod njega, pa je lakovjerno pristala 24. jula. “Prvo je sve bilo u redu, ali je onda počeo da me pita s kim sam prije njega, a kada sam mu odgovorila, počeo bi da me udara. Onda bi namjerno počeo da zove mog pokojnog vjerenika, nazivajući ga mrtvim čovjekom. dva prstena na mojoj ruci, za koje je mislio da su od mog verenika, iako sam ih sama kupila. Međutim, u jednom od svojih napada ljubomore i bijesa, on mi je otkinuo to prstenje sa ruke i bacio ih”, prepričava pretučena žena. .

Ana navodi da su usledili još teži dani, kada je provodila zaključana u svojoj sobi, a kada bi se pojavio Nemanja G., dobijala bi bolne batine. “Držao me je danima zatvorenog u sobi na spratu. Nisam mogao da pobjegnem jer je kvaka bila samo spolja, a on je imao ključ . Nije me puštao u toalet, zabrljao sam više puta. dolazio je u sobu, niotkuda bi vadio alat kojim mi je zadavao bol.Imao je nekakvu batinu kojom mi je lomio rebra, udarao me po glavi i ušima. mene sa sjekirom držao je ispod kreveta u spavaćoj sobi.Probušio mi je bubnu opnu, udarao me po vratu, udario pjesnicama po celom telu, zatvorio oči. Na kraju bi ostavio „par šamara“ ili bi me čupao za kosu, čupao mi je nekoliko pramenova kose“, kroz suze priča žrtva jezivog nasilja.

Ana kaže da je njegova majka, koja je bila sa njima u kući, sve znala. “ Nekoliko puta je bila pred vratima iz sobe u kojoj sam se borio za život, udarala je i prijetila sinu: „Zvaću policiju ako čujem još jedan udarac“, ali ga ništa nije zaustavilo. I nju je tukao, kaže da ju je gurnuo, udarao peškirom po glavi. Stalno je sjedila u kući i plakala, rekla mi je da ga se boji. Jednom je bila u kući i njegova tetka, kada me je iz sve snage udario i rekao joj: “Vidiš kakav je konj, treba ga dotjerati”. Onda je njegova tetka ustala, promrmljala nešto i izašla iz kuće. Jednom, čak i kada je policija došla na vrata da me pronađe, jer je majka prijavila moj nestanak, Nemanjina majka je lagala i rekla da nas nema. Uspio sam pobjeći dok je spavao“, kaže oštećena i dodaje da joj je Nemanja dva dana, dok nije uhapšen, slao prijeteće poruke.

Njegova majka je sve znala

Rekao mi je da je skratio cijev puške, da ide u Zemun. Stalno mi je pisao sve do petka, kada je uhapšen. Pokušavao je da me na sve načine zastraši da ga ne prijavim. A njegova majka me molila da ga ne prijavljujem, da se našminkam da roditelji ne vide povrede”, zaključuje pretučena žena.

Anđelka Miketić, Anina majka, navodi da joj je ćerka 24. jula napisala poruku: ” Mama, vidimo se za par dana “, nakon čega je danima nestala. “Nakon što se danima nije javljala, alarmirala sam policiju i prijavila njen nestanak. Sve vrijeme sam, kao majka, osjećala da nešto nije u redu sa mojim djetetom, a ispostavilo se da je zadržana. Otišla sam da platim telefonski račun i uzeo listu poziva.Zvao sam sve brojeve jedan po jedan i od jedne njene prijateljice sam saznao gdje je.U međuvremenu smo se čuli i trebala je zvati policiju da je dobro “, kaže Anđelka.

Kako dodaje, Ani je svakodnevno pisala poruke da se obrati policiji, što je njena ćerka i učinila tek 24. avgusta. „Pisao sam joj svaki dan, ali mi nije odgovorila. Jednom smo uspeli da stupimo u kontakt preko njegovog telefona jer je njen bio isključen. Ana me zvala, počeli smo da pričamo, a on joj je govorio šta da kaže. je, šta je dozvoljeno, šta on ne treba da mi priča. Njegova majka je sve znala, ona je njegov saučesnik”, dodaje Anđelka.

Potresena majka navodi da se šokirala kada je na vratima stana ugledala ćerku. ” Nestalo joj je pola kose, oči su joj bile zatvorene. Ne pitajte kako je izgledala. Koža joj je bila zapuštena, plava, plava i crna. Nije smela da ide u bolnicu dva dana, dok nije uhapšen .Molili smo je da ga prijavi.U petak je primljena u bolnicu,morali su da joj vade slezinu,pukla joj je bubna opna,dobro da nije izgubila oci kakve povrede ima.Odmah je primljena u sok sobu, doktorka mi je rekla da je kasnije došla ne zna da li će preživeti“, zaključila je potresena majka.

Podsetimo, Nemanja G. se tereti za krivična dela protivpravnog lišenja slobode i nanošenja teških telesnih povreda u opasnosti po život. Mučenje Ane M. počelo je 26. avgusta, a pre toga je na svojim društvenim mrežama javno pisao ljubavne poruke žrtvi koju je potom brutalno pretukao . Osnovni sud u Obrenovcu je osumnjičenom, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu, odredio pritvor do 30 dana, a osumnjičeni je na ročištu iznio odbranu i negirao krivicu.