ŽENA PIJANOG VOZAČA KOJI JE POKOSIO DJEČAKE POBJEGLA IZ SELA! Sedam dana nakon stravične nesreće, mališan kom je amputirana noga u strahu za svoje drugove!

ŽENA PIJANOG VOZAČA KOJI JE POKOSIO DJEČAKE POBJEGLA IZ SELA! Sedam dana nakon stravične nesreće, mališan kom je amputirana noga u strahu za svoje drugove!



Sedam dana nakon nesreće u selu Dubočane i dalje vladaju tuga i zabrinutost. Mladen D. je zabrinut za svoje prijatelje, oni ga bezuslovno podržavaju.

Prije sedmicu dana na putu između Glogovice i  Dubočanastrašna nesreća dogodila se kada su se Mladen D. (12) i Pavle U. (12) vraćali sa rođendana svog prijatelja Marka S. (13), a Goran M. je mrtav pijan naletio na njih.

Tom prilikom Mladen D. je ostao bez noge, dok je Pavle U. teško povrijeđen. Majka dječaka koji je proslavio rođendan, Angela C., ni sedam dana kasnije ne može da dođe sebi, a kako je rekla u svojoj ispovijesti za Republiku, oseća se krivom jer djecu nije zadržala 15 minuta duže na rođendan njenog sina.

– Nikako, roditeljima je svejedno, oni se drže, sve su teško podnijeli. Moj Marko i Pavle sede zajedno u klupi, majka Ivana Pavla sve je teško podnela. Mladenov otac ne želi puno da priča, čak ni zbog moje situacije. Epileptičar sam, noga i ruka su mi slabe u pokretu, u slaboj funkciji, zna da me još više potrese ovo što se desilo Mladenu. Mladen me je zvao i pitao za Marka, ja sam mu rekao da je otišao u radnju, a on mi je rekao da mu kažem da se čuva i pazi šta radi, da čuva svoje drugare. Mnogo me je boljelo, cijelu noc sam plakala, osjecam se krivim, da sam ih zadrzala 15 minuta duze, ovo se ne bi desilo -Angelo C. priča sa knedlom u grlu i dodaje da je Mladen sve postupio kao odrastao čovjek:

– Kada ih je udario manijak autom, Mladen je bio svjestan svega i reagovao je kao odrasla osoba, tražio je od oca čašu vode i rekao mu da zna da je izgubio nogu. To je nesretno.

Prema njegovim riječima, pijani vozač ima dvoje djece, kao i suprugu koja je nakon nesreće napustila selo.

– Goran ima dvoje dece od 3 i 7 godina, ima i ženu koja je otišla iz sela čim ga je policija odvela, pokupila je decu i otišla, ne zna se gde, verovatno sa majkom.

Dječak koji je tog dana slavio rođendan, Marko, kroz suze kaže da je sa najboljim drugarom Mladenom.

– Loš sam, nisam očekivao da će se ovo desiti. Mladen kaže da je dobro, čuo sam se sa njim, cijelo društvo i ja, rekao sam prijateljima da ga ne podsjećaju šta se dogodilo. Podržavamo ga i čekamo da izađe iz bolnice, uz njega smo

Podsjetimo, nakon nesreće Mladenov otac progovorio je za Republiku i hrabro progovorio o stanju svog sina.

– Mom mladiću je prokleti pijanac amputirao nogu ispod koljena, ali je tokom operacije morala biti amputirana iznad koljena. Moje jadno dijete to sada mora prihvatiti. Evo idem da ga vidim prvi put da pričam kako mora da živi sa tim hendikepom i da shvati da je dobro što je preživeo i da postoje proteze koje mogu da zamene njegovu nogu koja nedostaje – rekao je hrabri otac Ninoslav D. i dodao:

– Pozvao me tužilac i rekao mi da je vozač koji je udario moje dete i njegovog druga, koji će danas biti operisani, bio u alkoholisanom stanju i da je odgovoran za nesreću, pogotovo što nije stao i pomogao deci kojoj je hit. Iako šteta ne može biti nadoknađena, za pijanog nesavjesnog vozača tražićemo oštru kaznu i zatvorsku kaznu – istakao je za Republiku.