KARLEUŠA ZGROŽENA KAD JE VIDJELA ŠTA JE ALCARAZ URADIO: Odmah se oglasila na Instagramu (FOTO)

KARLEUŠA ZGROŽENA KAD JE VIDJELA ŠTA JE ALCARAZ URADIO: Odmah se oglasila na Instagramu (FOTO)



Teniser Carlos Alkaraz prisustvovao je u ponedjeljak borbi bikova. u Plazi de Toros de La Condomina. Riječ je o areni koja se nalazi u njegovom rodnom gradu Mursiji, koja prima do 15.000 ljudi.

On je pozdravljen ovacijama, ali se mnogima njegov postupak i dolazak na ovakvo mjesto nimalo nije dopao.

Na zvaničnim Peta stranicama odmah su objavljene poruke u kojima je navedeno sljedeće:

– Karlose, borba bilova je mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u ubadanju i mučenju životinja. Većina mladih ljudi u Španiji odbija da podrži borbu bikova zato što je krvavi sport kakav jeste. Molimo te, ne podržavaj borbe bikova i biraj da više nikada ne prisustvuješ nijednoj.

Ovu objavu je podijelila Jelena Karleuša koja je godinama zaštitno lice PETA za Evropu, time jasno ističući da se apsolutno slaže sa navedenim i da dijeli to mišljenje.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));