OTAC JE STALNO DOZIVA, BRAT I MAJKA U TEŠKOM STANJU: Ovo je djevojčica Laura (5) koja je poginula u eksploziji nakon pada aviona (VIDEO)

OTAC JE STALNO DOZIVA, BRAT I MAJKA U TEŠKOM STANJU: Ovo je djevojčica Laura (5) koja je poginula u eksploziji nakon pada aviona (VIDEO)



Djevojčica Laura (5) je preminula, a dječak je zadobio teške opekotine i nalazi se na odjeljenju intenzivne nege bolnice.  Italijanski vojni avion srušio se tokom vježbi u Torinu, pao na automobil i ubio petogodišnju djevojčicu , dok je pilot preživio, prenose italijanski mediji. Prema prvim izveštajima, do nesreće je došlo jer je avion uletio u jato ptica, a zatim počeo da gubi uzgonu.

Uspio je da se katapultira, a avion je pao na samom kraju piste.  Automobil u kojem je bila četvoročlana porodica prevrnuo se nakon eksplozije.

snimka-zaslona-2023-09-17-080524

Roditelji su uspjeli da starijeg sina izvuku na sigurno, ali dok su pokušavali da spase djevojčicu, automobil se zapalio i nisu mogli ništa da urade. Djevojčica Laura (5) je preminula, a dječak je zadobio teške opekotine i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege bolnice.

Njegovo stanje je veoma teško, a prema prvim procjenama, opekotine su zahvatile 15 posto površine tijela. Otac mrtve djevojčice je u bolnici i cijelo vrijeme doziva kćer.

– Veoma je uznemiren, misli samo na nju. Rekao je da je čuo jaku buku –  najavio je direktor bolnice u Torinu u koju je smješten. On dodaje da je majka djevojčice u teškom stanju i da je zadobila opekotine na 13 posto površine tijela.