MLADENCI STRADALI U POPLAVI! Potvrđena smrt austrijskog para na medenom mjesecu u Grčkoj, bujica odnijela BUNGALOV u more

MLADENCI STRADALI U POPLAVI! Potvrđena smrt austrijskog para na medenom mjesecu u Grčkoj, bujica odnijela BUNGALOV u more



Austrijske vlasti potvrdile su identitet novopečenog para koji je poginuo na medenom mjesecu u Grčkoj, kada je bungalov u kojem su boravili odnio u more jake kiše izazvane olujom “Danijel”.

BBC prenosi da se to dogodilo u bujičnoj poplavi koja je 6. septembra zahvatila odmaralište Potistika u blizini planine Pelion na istoimenom grčkom poluostrvu.

Thanasis Samaras, vlasnik kuće, ranije je rekao da su muškarac i žena porijeklom iz Graza.

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije nije objavilo njihova imena, ali je saopštilo da je DNK testom utvrđen identitet nesretnih mladenaca.

– Upoređivanjem DNK profila sada je potvrđen identitet ove dvije nestale osobe. U ovim teškim trenucima izražavamo najdublje saučešće porodicama i ožalošćenim – saopštilo je austrijsko ministarstvo.

Grčki premijer Kyriakos Micotakis izjavio je juče da se njegova zemlja suočava sa “ratom u mirnodopskim uslovima”.

– U periodu od dvije sedmice doživjeli smo najgori šumski požar i najgore poplave u našoj istoriji – rekao je Micotakis.

U poplavama izazvanim olujom “Danijel” u Grčkoj je poginulo 15 ljudi, a hiljade ljudi je u privremenim skloništima ili kod rodbine.

(Kurir.rs/BBC)