GRAD VELIČINE TENISKIH LOPTICA Užasno nevrijeme pogodilo Španiju: Debeli sloj leda na poplavljenim ulicama, a prozori na domovima polomljeni (VIDEO)

GRAD VELIČINE TENISKIH LOPTICA Užasno nevrijeme pogodilo Španiju: Debeli sloj leda na poplavljenim ulicama, a prozori na domovima polomljeni (VIDEO)



Jučer je Španiji usljed pogoršanja vremena došlo do obilnih padavina i grada koji je za kratko vrijeme zabijelio pojedine dijelove ove zemlje.

Kako prenose tamošnji mediji, oluja praćena grmljavinom i gradom pogodila je La Mančuelu, provinciju Albasete, dok je grad Viljatoja prošao najgore. Jaka oluja izazvala je pustoš, gdje je pao grad veličine teniskih loptica.

bzok9kpturbxy8zmzywmjnizjexy2jjztfmndnly2nkyme0zwvjywnlms5qcgerkwlnblaa3gabotaf

FOTO: TWITTER / SCREENSHOT

Prognoze za ovu nedjelju najavile su pogoršanje vremena, usljed čega je aktiviran žuti meteoalarm zbog obilnih padavina i oluje.

– Oko pet popodne je krenulo užasno nevrijeme. Jaka oluja i padanje grada je uslijedilo. Velika je materijalna šteta pričinjena u mnogim dijelovima, gdje je došlo do pucanja stakala na automobilima, oštećenjima krovova i ostale infrastrukture, kao i bazenima vode koji su se stvorili na putevima – izjavili su svjedoci oluje.

Kako javljaju, građani i službe spasavanja aktivno rade na čišćenju gradova i otklanjanju svih šteta koje su nastale.

– Srećom, nismo imali ljudske žrtve, ali će biti potrebno da se oporavimo od pričinjenih šteta – izjavila je gradonačelnica regiona La Mančuela, Marija Ljanos Sančez.

Podsjećamo, obilne kišne oluje haraju Španijom već dvije nedjelje, gdje je došlo do ogromnih poplava, koje su odnosile automobile i pravile haos po ulicama. U poplavama je stradalo šest osoba.