BUUUUM, U NAJAVI SUPERSONIČAN REAL! Procurilo je: Perez kupuje u Newcastleu, NAVIJAČI ODUŠEVLJENI

BUUUUM, U NAJAVI SUPERSONIČAN REAL! Procurilo je: Perez kupuje u Newcastleu, NAVIJAČI ODUŠEVLJENI



Javna tajna je da će momčad Real Madrida od naredne kalendarske godine izgledati potpuno rekonstruisano, a lista imena novih pojačanja se je duža kod Florentina Péreza.

Daily Mirror prenosi kako je Pérez odlučio da započne operaciju dovođenja dvije zvijezde Newcastlea, a da skauti već odrađuju posao na utakmicama Lige prvaka.

Perez je itekako imao šta vidjeti na St. James’ Parku kada su u drugom kolu ‘Svrake’ razbile PSG sa 4:1, dok su u njegovom centru pažnje bile dvije zvijezde.

Kako saznaje gore navedni izvor, Real je zainteresovan za dvojac Bruno Guimarães – Alexander Isak i po njihove potpise će krenuti narednog ljeta.

Iako su vezani jakim ugovorima, Pérez smatra da će ponuda od 200 miliona eura ispuniti očekivanja vlasnika u kišovitom gradu, odnosno po 100 miliona za svakog nogometaša.

Isak bi trebao preuzeti ulogu glavnog napadača na Santiago Bernabeu, dok bi Guimarães došao na mjesto nekog od legendarnog dvojca Kroos – Modrić.

Brazilski veznjak je nedavno potpisao novi ugovor sa otkupnom klauzulom od 100 miliona eura, što dodatno olakšava posao najvećem svjetskom nogometnom klubu.