ŠTA SE DOGAĐA? U Srbiji na adrese stižu pozivi na vojne vježbe

ŠTA SE DOGAĐA? U Srbiji na adrese stižu pozivi na vojne vježbe



Pojedini vojni obveznici provešće u oktobru na vojnoj vežbi skoro mjesec i po dana. Iz Vranja i Leskovca su u jedinice Vojske Srbije stigli već 25. septembra i ostaće do 22. oktobra.

Pozivi već stižu, a neki su koliko 2. oktobra obukli uniformu, a u njima će ostajati čak i do 20. oktobra. Na tom spisku su stanovnici Prokuplja, Šapca, Valjeva, Pančeva, Sombora, Subotice, Kikinde, Zrenjanina, Novog Sada, Kruševca, Vranja, Leskovca, Zaječara, Pirota, Bora, Požarevca, Smedereva, Niša, Sremske Mitrovice, piše B92.

Od 9. oktobra u uniformama će biti vojni obveznici sa teritorija beogradskih opština Voždovac, Čukarica, Novi Beograd i Zvezdara, kao i Smedereva i to do 13. oktobra, a istog dana, tog 9. oktobra, na vježbu se javljaju stanovnici Novog Sada, Zrenjanina, Zaječara, Bora, Kragujevca, Kraljeva i Novog Pazara i ostaju do 20. oktobra.

I to nije sve. Sa beogradskih opština Voždovac i Čukarica ponovo dolaze na red 16. oktobra, kao i iz Subotice, Sombora, Kragujevca, Požarevca, Jagodine i Smedereva i na vježbi će biti do 27. oktobra. Istog datuma se javljaju i vojni obveznici iz Pirota, Bora i Zaječara s tim što oni ostaju do 30. oktobra.

I Novi Sad kači još jedna smjena i to od 18. do 27. oktobra, pa Niš i Šabac od 23. do 27. oktobra, po treći put Čukarica Voždovac, a tada i Zvezdara, Novi Sad i Niš i to od 25. do 29. oktobra.