KOSTA JE BIO ŽEŠĆE UVJEŽBAN! OVAKO NEŠTO NE MOŽE NI INSTRUKTOR BEZBJEDNOSTI: Postojao je samo jedan način da dječak-ubica bude toliko PRECIZAN – imao je "upucanu ruku"

KOSTA JE BIO ŽEŠĆE UVJEŽBAN! OVAKO NEŠTO NE MOŽE NI INSTRUKTOR BEZBJEDNOSTI: Postojao je samo jedan način da dječak-ubica bude toliko PRECIZAN – imao je "upucanu ruku"



Kosta Kecmanović, dječak-ubica, koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” usmrtivši devet učenika i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, nalazi se u Klinici za neurologiju i psihijatriju djece i omladine izolovan na posebnom odjeljenju. On je u procesu vještačenja i ispituju se njegovo psiho-fizičko stanje, a još uvijek je misterija kako je uspio na tako precizan način da reaguje i da “strelja” učenike i čuvara.

O ovom fenomenu govorilo se i neposredno nakon zločina, a pisac Dušan Nedeljković, čiji sin ide sada u osmi razred iste osnovne škole u kojoj je počinjen zločin, istakao je nove momente.

– Sin je tog dana bio u školi. Ja sam, kako se to kaže umetnik, pa ustajem malo kasnije i probudili su me neki čudni ljudi koji me ne zovu tako rano ujutro. Po mobilnom sam provalio da se nešto dešava. I tast me je, recimo, zvao. Onda sam naleteo na ženu koja je trebalo da bude na poslu i koja je u telefon govorila: Gde, šta? Pucnjava u “Ribnikaru“… – sjećao se jezivog jutra pisac i dodao:

469969-kosta-kecmanovic-os-vladislav-ribnikar-f

– Skočio sam na električni trotinet i otišao tamo, bilo je malo policajaca i bila je užasna tišina. Ribnikar ima dva ulaza – jedan gde se sve desilo i drugi gde su klinci, i moj sin je bio na tom drugom. Moj sin je odmah znao ko je pucao. Razišla se magla ovih dana i otprilike znam sve šta se desilo.

Nedeljković je kazao da iz svog ličnog iskustva zna da je Kosta Kecmanović koji je napravio masakr imao takozvanu “upucanu“ ruku.

– Ja sam u JAT-u 25 godina bio instruktor za bezbednost, i “upucana“ ruka znači da je on bio žešće uvežban. Ja recimo ne bih mogao tako precizne pogotke da imam. Da izvučem neki rendom pištolj i da to uradim – objasnio je Nedeljković.

Njegov sin je rekao da je Kosta bio jedan neprimjetan dječak, to zna jer su oni odjeljenje pored odjeljenja.

512972-kosta-kecmanovic2-iff

– On je ušao i pucao na tog jadnog čoveka iz obezbeđenja koga smo mi svi stvarno dobro znali i pogodio ga je s nekih 13 metara što je samo po sebi nenormalno. Klinke koje su bile peti razred i koje su bile dežurne je ubio, a onda je otišao levo u kabinet istorije, pucao u profesorku, a dok je menjao šaržer neki dečaci poskakali su kroz prozore. Devojčice su se nabile u ćošak učionice, a neki učenici su protrčali kraj njega. Jedan od dečaka ga je gurnuo i on je ležeći valjda pucao u njega, neki su meci u plafonu, to se saznalo – kazao je pisac.

Da podsjetimo, Kosta Kecmanović je upao u školu u 8.40 časova kada je sa vrata pucao u čuvara Dragana Vlahovića, a onda usmrtio i tri djevojčice u holu.

Svoj krvavi pohod nastavio je u kabinetu za istoriju gdje je ubio šest učenika, ranio petoro i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović.

Nakon masakra, Kosta je izašao u dvorište škole odakle je pozvao policiju i prijavio se. Dječak-ubica je bio do detalja upoznat sa procedurama i zakonom što govori činjenica da je izvukao šaržer iz oružja i odaljio ga od svog tijela.