Valentina Obradović iz Srbije nestala u Zvorniku: Da li ste je vidjeli?

Valentina Obradović iz Srbije nestala u Zvorniku: Da li ste je vidjeli?



Policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju sve mjere u cilju pronalaska Valentine Obradović iz Republike Srbije.

Prema izjavi, Valentina Obradović je posljednji put viđena 1. oktobra oko 23 časa, kada se ispred kuće u mjestu Karakaj, grad Zvornik, udaljila u nepoznatom pravcu.

“Valentina Obradović visoka je oko 170 cm, ima oko 65 kg, krupne tjelesne konstitucije, duge kose tamnije boje, oči izrazito svijetle zeleno-plave boje. U trenutku kada je otišla, na sebi je imala “najk” patike bijelo-bež boje, crne helanke, bijelu majicu kratkih rukava i crni duks na raskopčavanje”, rekli su u PU Zvornik.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da ukoliko primjete osobu sa fotografije ili dođu do drugih korisnih saznanja o istoj, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj telefona 122.

Njen otac, Nikola Obradović, izjavio je kako je Valentina pobjegla iz bolnice u Malom Zvorniku u koju je otišla na šivanje rane na ruci. Rekao je da da Valentina “nikada ranije nije bježala od kuće, te da vjerovatno više nije mogla da izdrži konstantne svađe i rasprave sa majkom”.

“Valentina je cijeli svoj život provela sa mnom, majka je našla drugog i ostavila ih prije 10 godina. Prošle godine se pojavila i tražila starateljstvo za kćerku, što je nekako i dobila. Bio sam jako tužan što Valentina neće biti sa mnom. Odvela je u Bosnu i Hercegovinu, nismo se ni viđali. Ali, stalno mi se žalila na majku”, priča otac.

Sumnja da je bacila telefon te da je otišla u Sarajevo kod svog dečka. Zamolio je sve koji imaju bilo kakvu informaciju da ga kontaktiraju na 064292019.