Zelenski prvi put od početka rata došao u NATO: EVO ŠTA TRAŽI

Zelenski prvi put od početka rata došao u NATO: EVO ŠTA TRAŽI



Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je u sjedištu NATO-a u Bruxellesu veću pomoć u protuzračnoj obrani, dalekometnom topništvu i streljivu te se zauzeo da se zamrznuta ruska imovina iskoristi za obnovu Ukrajine.

Zelenski je nenajavljeno  u srijedu stigao u sjedište NATO-a, gdje počinje dvodnevni sastanak ministara obrane 31 zemlje članice. To je njegov prvi dolazak u NATO od početka ruske agresije.

“Prioriteti su sustavi protuzračne obrane i dalekometno topništvo kako bismo branili narod, energetsku mrežu, infrastrukturu za izvoz žita. To nam je potrebno kako bismo istjerali Rusiju iz naše zemlje”, rekao je Zelenski.

“Predstojeća zima bit će veliki izazov za Ukrajinu”, dodao je.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));