OTKRIVENO: Zašto je Hadžibajrić gomilao oružje u Općini Stari Grad?

OTKRIVENO: Zašto je Hadžibajrić gomilao oružje u Općini Stari Grad?



Kako smo ranije pisali, pripadnici FUP-a danas su opet počeli, po narebi Tužilaštva i Kantonalnog suda u Sarajevu s pretresima Općine Stari Grad.

Radi se o nastavku akcije “Start” zbog koje je pao sada već bivši načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Pretresi su se vršili zbog sumnje da je sakrivena određena dokumentacija i dokazi koji će poslužiti u postupku.

Hadžibajrić se nalazi u pritvoru već više od pola godine. Nedavno je puštena da se brani sa slobode Alma Destanović, sekretarka Općine. U drugom postupku, a koji je povezan sa Sky aplikacijom, uhapšen je i Hadžibajrićev sin.

Kako je potvrđeno za FACE, pripadnici FUP-a prilikom današnjih pretresa u prostorijama općine Stari Grad pronašli su više od 50 pušaka. Ovu informaciju za FACE je potvrdio Irfan Čengić, UŽIVO u Centralnom dnevniku. 

Čengić je između ostaloga otkrio i zašto je bivši načelnik Općine Stari Grad “gomilao” ovo oružje u prostorijama općine.

“Mislim da je bivši načelnik kupovao na nepametan način oružje. Mislim da je danas pretresom FUP-a pronađeno desetine komada sportskog oružja. To je poluatomatsko oružje s pravim mecima! Namijenjeno je bilo nekim sportskim klubovima. On je koristio sredstva civilne zaštite da dodijeli udruženju građana. To oruržje je bilo u Općini Stari Grad! Problem je što je oružje bilo u Općini Stari Grad, imat će probleme ljudi koji ne bi trebali imati probleme zbog ovoga”, poručio je.