EDIN DŽEKO BEZ DLAKE NA JEZIKU: S obzirom na posljednja dešavanja… Dotakao se i Save Miloševića

EDIN DŽEKO BEZ DLAKE NA JEZIKU: S obzirom na posljednja dešavanja… Dotakao se i Save Miloševića



Kapiten fudbalske reprezentacije BiH oglasio se nako večerašnje utakmice u Vaduzu protiv Lihtenštajna

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, oglasio se nakon večerašnje utakmice i pobjede Zmajeva u Vaduzu protiv Lihtenštajna, u susretu sedmog kola grupe J kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj.

Zmajevi su večeras protiv Lihtenštajna slavili pobjedu rezultatom 2:0 golovima Amara Rahmanovića i Miroslava Stevanovića, a nakon ovog meča, Džeko se, prije svega, osvrnuo na posljednja dešavanja u posljednjih osam-devet mjeseci. 

– S obzirom na dešavanja u posljednjih osam-devet mjeseci sigurno nije lako. Svaki selektor ima svoju neku filozofiju, ali za ovo malo dana što smo imali, selektor je uspio da prenese ono što mi želimo. Mi želimo bolje i ono što je bilo u prošlosti nismo mi. Ovo je bio Lihteštajn, ali danas niko nije lagan protivnik. Šteta je što nije završilo sa više golova razlike, kazao je Džeko, piše sport1.ba.

On se potom osvrnuo na duel sa Portugalom, koji je na rasporedu u ponedjeljak, 16. oktobra, na stadionu Bilino polje u Zenici. 

– Možemo obećati samo da ćemo dati svoj maksimum. Igramo protiv velesile kao što je Portugal. Nismo favoriti, iako igramo na domaćem terenu. Oni su zaista velika reprezentacija. Probat ćemo da odigramo najbolje što možemo i vidjet ćemo kako će to ispasti na kraju, kazao je Džeko.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Portugala se igra u ponedjeljak od 20 sati i 45 minuta.