PIKSIJEVA IZJAVA O REPREZENTACIJI DOBRANO UZDRMALA SRBIJU: "To kad sam vidio, auu… Kukala nam majka!"

PIKSIJEVA IZJAVA O REPREZENTACIJI DOBRANO UZDRMALA SRBIJU: "To kad sam vidio, auu… Kukala nam majka!"



Skoro godinu nakon okončanog Svjetskog prvenstva selektor Srbije, Dragan Stojković, je odlučio da kaže sve šta mu je na duši i šta se zapravo dešavalo pa su Orlovi podbacili u Kataru, tačnije nisu izborili nokaut fazu, piše sportsport.ba.

Srbija je dobila grupu sa Brazilom, Švicarskom i Kamerunom, a turnir je okončala sa jednim osvojenim bodom i to protiv Kameruna(3:3). Protiv Brazila je upisan očekivan poraz (2:0), dok se Orlovi izgubili i od Švicarske (2:3).

“Na Munudijalu smo imali jedan cilj, a to je da odemou drugi krug. Probleme koje sam kao selektor imao po prvi put, a nisam tokom kvalifikacija, dešavaju se u jednom tajmingu koji nije dobar po nas. Svjetsko prvenstvo se igra u novembru, nije to inkakav alibi jer smo imali isto vremena da se pripremimo kao i ostali”, rekao je Stojković gostujući u Telkast podcastu te nastavio:

“Ali desilo mi se to da ne mogu da računam na glavne igrače, oni koji su iznijeli kvalifikacije i davali ton našoj igri. To sam saznao 2. novembra, 22 dana pred prvu utakmicu.”

“U razgovoru sa ljekarima, kad su mi rekli, ja sam se uhvatio za glavu. Pogriješio sam što nisam javno rekao: ‘Ljudi, idemo u Katar, nemojte ništa da očekujemo.’. Ova ekipa je okay, ali nije baš da možemo da sanjamo nešto veliko.”

“Svjesno sam prećutao, i drugi prate sve, jer da sam to rekao oni bi vidjeli da dolazimo hendikepirani i ćopavi.”

“Opet negdje vjeruješ da imaš tri sedmice, da stvari mogu da se dese onako u pozitivnom smislu. Da će povrede da budu sanirane. Ali, doktori su bili u pravu. Prvi dan odlaska u Bahrein, pitao sam se šta je ovo? Auuu, kukala nam majka.”

Tokom Mundijalo špekulisalo se o skandalu prema kojem su Dušan Vlahović i Nemanja Gudelj imali afere sa suprugama Predraga Rajkovića i Luke Jovića, te da je došlo do fizičkog obračuna između Gudelja i Jovića.

“Znam da su se neke žene pominjale. Onaj ko je bio u hotelu, oni mogu da vam potvrde da li je tu bilo takvih stvari. Atmosfera je bila potpuno dobra, ali ne možete vi sada…”

“Znate šta je demat? To je kada biste se popeli na Beograđanku, istresli jastuk sa perjem dole i skupljali isto to perje. Nemate vi vremena za to”, poručio je Stojković.

Uspješni selektor Orlova je dodao da će se pobjeda Srbije nad Portugalom u finišu kvalifikacija za direktan plasman na Mundijal nešto o čemu će se pričati narednih 50 godina.