POLICIJA DOSLOVNO NA BRANIKU TERORISTI, ON JEDVA IZMIČE POTJERI! Novi šok-snimak potjere za UBICOM IZ BRISELA! Belgija na nogama! (VIDEO)

POLICIJA DOSLOVNO NA BRANIKU TERORISTI, ON JEDVA IZMIČE POTJERI! Novi šok-snimak potjere za UBICOM IZ BRISELA! Belgija na nogama! (VIDEO)



Muškarac u narandžastoj jakni sinoć je u Briselu izveo teroristički napad i ubio dva švedska državljana, a ranio nekoliko ljudi.

Čovjek sa bradom, u narandžastom kombinezonu poslije zločina je utrčao je u hol jedne zgrade i iz automatske puške ovjerio žrtvu.

Napadač je zatim pobjegao na skuteru, a belgijska policije pokrenula je totalnu potjeru za njim.

Na mrežema su osvanuli dramatični snimci, a na jednom od njih se vidi muškarac, obučen u isti kombinezon kao terorista koji bježi pred policijskom potjerom. On dodaje gas i izmiče potjeri u posljednjem momentu.

Terorista naoružan automatskom puškom i dalje se nalazi na slobodi nakon što je oko 19.15 sati u Briselu usmrtio dvije i ranio više osoba.

3655034-xxxx-ap-sylvain-plazy-ff

FOTO: AP/SYLVAIN PLAZY

Napadač je još na slobodi,a tužioci napad tretiraju kao terorizam.

Policija i hitne službe blokirale su puteve nakon pucnjave. Građani neprestano objavljuju snimke na društvenim mrežama i prijavljuju policiji gdje je napadač viđen.

Mediji navode da su žrtve državljani Švedske koji su došli da gledaju fudbalsku utakmicu u Briselu. Utakmica je prekinuta na poluvremenu, kod rezultata 1:1.