METEOROLOZI OBJAVILI PROGNOZU: Ovakvo vrijeme nas očekuje do kraja mjeseca

METEOROLOZI OBJAVILI PROGNOZU: Ovakvo vrijeme nas očekuje do kraja mjeseca



Od danas uz skretanje vjetra na dominantno južno stujanje doći će do promjene vremenskih prilika. Oblačno, vjetrovito uz česte padavine, obilnije na jugu, jugozapadu i u centralnim predjelima, izgledne su sve do kraja ovog mjeseca.

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnost. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac -3; Livno i Srebrenica 0; Ivan Sedlo i Tuzla 1; Bijeljina i Sarajevo 2; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj i Široki Brijeg 3; Bugojno 4; Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 5; Drvar, Gradačac i Stolac 6; Bihać 7; Trebinje 8; Mostar 10; Neum 12°C.

Danas će u Bosni dio prijepodneva biti dosta magle i niske oblačnosti. Zatim će biti period sunčanijeg vremena. U Hercegovini veći dio dana mala do umjerena naoblaka. Novo naoblačenje sa jugozapada se očekuje poslijepodne što će u večernjim satima i tokom noći na četvrtak usloviti slabu kišu ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

Iznad Sarajeva dio prijepodneva niska naoblaka, zatim sunčanije vrijeme. Novo naoblačenje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C, saopćeno je iz FHMZ.