MEDIJI U KOMŠILUKU U NEVJERICI! Nevjerovatna greška u BiH, suci nisu vidjeli trojicu u ofsajdu: ‘Ovakve lakrdije odlučuju prvenstvo‘ (VIDEO)

MEDIJI U KOMŠILUKU U NEVJERICI! Nevjerovatna greška u BiH, suci nisu vidjeli trojicu u ofsajdu: ‘Ovakve lakrdije odlučuju prvenstvo‘ (VIDEO)



Derbi bosanskohercegovačke Premijer lige između Borca i Sarajeva završio je podjelom bodova (1:1).

Susret u Banjaluci ostat će upamćen ponajviše po nevjerovatnom propustu sudaca.

Gol je za vodstvo Sarajeva postigao Ajdin Hasić u 68. minuti, a nevjerovatna se situacija odvila u sudačkoj nadoknadi. Glavni je djelitelj pravde utakmicu produžio za čak sedam minuta, a u petoj se minuti dogodila neshvatljiva pogreška sudijske trojke, pišu Sportske novosti.

Naime, Cortez je uputio udarac glavom, golman Šahinović sjajno intervenirao, međutim odbio je loptu samo do jednog od trojice igrača Borca koji su očigledno stajali u nedozvoljenoj poziciji.

Umjesto da glavni sudac Musa svira ofsajd, odlučio je pokazati na centar nakon što je usred gužve najspretniji bio bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić koji je loptu u gol ugurao sa samo dva metra.

Uzalud su se gosti žalili, VAR-a u BiH ligi nema, promjene rezultata nije bilo, a mediji su situaciju opisali kao nevjerovatnu.

Upravo ovaj pogodak mogao bi utjecati i na rasplet u borbi za titulu jer je Sarajevo eventualnom pobjedom moglo prići Banjalučanima samo na dva boda. Ovako, Borac je ostao vodeći na tabeli s 25 bodova, slijedi ga Zrinjski s četiri boda manje te Sarajevo s 20 bodova u prvih 10 kola.