Hamas uputio poziv na opću mobilizaciju: "POZIVAMO SVE PALESTINCE, ČAK I ONE IZVAN GRANICA…"

Hamas uputio poziv na opću mobilizaciju: "POZIVAMO SVE PALESTINCE, ČAK I ONE IZVAN GRANICA…"



Hamas je putem Telegrama, pozvao sve Palestince, čak i izvan granica, na opću mobilizaciju.

Hamas poziva već sutra da se Palestinci upute ka džamiji Al Aksa, ali i okupe na trgovima, kako bi se “suprotstavili okupatoru”.

Osim onih koji žive u Palestini, Hamas poziva i palestinski narod u izbjegličkim kampovima, u dijaspori, da “krenu ka granicama okupirane Palestine, do najbliže tačke s Palestinom, da izraze solidarnost s Pojasom Gaze i njegovim hrabrim otporom”.

Pozivaju i arapske i islamske nacije na masovne demonstracije u svim gradovima u znak solidarsnoti s palenstinskim narodom u Pojasu Gaze, te da osude zločine i masakre počinjene nad djecom, ženama i bespomoćnim civilima.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));