CRNA GORA NA UDARU OBILNIH PADAVINA, DA LI ĆE KIŠA STIĆI I U BEOGRAD? Evo gdje se u Srbiji očekuju NAJVEĆE PADAVINE

CRNA GORA NA UDARU OBILNIH PADAVINA, DA LI ĆE KIŠA STIĆI I U BEOGRAD? Evo gdje se u Srbiji očekuju NAJVEĆE PADAVINE



Ove večeri zapadne i jugozapadne predjele Srbije zahvatio je novi talas padavina. Tokom večeri veći dio Crne Gore našao se na udaru snažnih i obilnih padavina, uz jake grmljavinske oluje.

Taj sistem kasno sinoć proširio se i na Srbiju i donio obilnu kišu i jake pljuskove zapadnim i jugozapadnim predjelima Srbije.

S obzirom na to da i sinoć preovladava jugozapadno visinsko strujanje, ovaj sistem premještaće se dalje ka sjeveroistoku, pa se u nastavku večeri kiša i pljuskovi očekuju i u dijelovima zapadne Šumadije, u Kolubarskom okrugu, u Beogradu i u Vojvodini.

Na jugozapadu Srbije biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom.

Najobilnijih padavina biće na zapadu i jugozapadu Srbije i u ovim predelima očekuje se i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Padavine se u sjevernim, zapadnim i jugozapadnim predjelima Srbije očekuju i tokom noći, da bi pred jutro uslijedio prestanak padavina.

U ostalim predjelima Srbije u toku noći biće uglavnom suho.

Inače, zbog čestica pustinjskog pijeska iz Sahare koje se nalaze u atmosferi nad Srbijom, padaće prljava kiša.

Iako je u Srbiji i dalje veoma toplo za ovo doba godine, ove večeri nešto svježija vazdušna masa prodrla je do Srbije, naročito do sjevera i zapada zemlje i potisnuo topliju ka istoku.