U SARAJEVU DANAS SKUP PODRŠKE PALESTINCIMA! A evo ko je potvrdio svoj dolazak

U SARAJEVU DANAS SKUP PODRŠKE PALESTINCIMA! A evo ko je potvrdio svoj dolazak



Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini poziva sve građane da danas u 11:00 sati dođu na plato prekoputa sarajevske Vijećnice i učestvuju u skupu podrške i solidarnosti sa Palestinom.

Želimo poslati snažnu poruku podrške našim sugrađanima u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom. Želimo podići glas protiv ubijanja djece, žena, staraca, ranjenika u bolnicama, protiv nasilja i za mir u Palestini – poručili su.

Palestinski narod je jedinstven u odbrani od agresora, i ima jednake žrtve bile to kršćanske ili muslimanske.

Tražimo hitno obustavljenje granatiranja civila i civilnih ciljeva te sprečavanje humanitarne katastrofe. Tražimo prestanak aparthejda nad našim narodom i pridržavanje međunarodnih ugovora – dodali su.

Iz Palestinske zajednice ističu da su građani i vlasti Bosne i Hercegovine uz njih i na tome su veoma zahvalni.

Uoči održavanja ovog velikog skupa kao organizatori želimo uputiti apel učesnicima da uprkos snažnim emocijama i ogorčenjem zbog stravičnih slika zločina, tokom skupa zadržimo dostojanstvo da skup protekne u redu i miru – ističe organizator.

Svi građani su pozvani da dođu samo sa zastavama Palestine i Bosne i Hercegovine.

Također, pozivamo vas da pratite program i parole organizatora koje će se skandirati, te da se suzdržimo od svakog neprimjerenog skandiranja i vrijeđanja. Pozivamo sve učesnike da prate uputstva redara i da iz Sarajeva, evropskog Jerusalema pošaljemo najsnažniju poruku otpora, snage i mira – rečeno je na kraju.

Također, svoj dolazak je između ostalih najavila i Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, prenosi Hayat

Humanitarni broj za pomoć Palestini 090 292 000 (Važi samo za BH Telecom)