ONI ĆE O KOSTI KECMANOVIĆU REĆI I NAJSITNIJE DETALJE: Učiteljica, razredna i nastavnik koji je nosio krvavu djecu će svjedočiti na sudu?! Sve će se saznati

ONI ĆE O KOSTI KECMANOVIĆU REĆI I NAJSITNIJE DETALJE: Učiteljica, razredna i nastavnik koji je nosio krvavu djecu će svjedočiti na sudu?! Sve će se saznati



Svjedoci u postupku protiv Kecmanovića moraće da ispričaju kako se dječak ubica ponašao u društvu i kako je rješavao sukobe. Zakletvom će se obavezati da kažu šta nije valjalo u njegovom ponašanju i ponašanju roditelja.

Na suđenju u parnici Kosti Kecmanoviću, njegovim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović i osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” za svjedoke su predloženi učiteljica dječaka ubice – Vesna Belavin, kao i njegova razredna u prethodnom VI/3 Nada Radonjić Bulatović i razredna “krvavog “VII/2 Dragana Tomić. 

Za svjedoke u parnici koja se pred Višim sudom u Beogradu vodi po tužbi 27 članova porodica ubijenih 3. maja, za nadoknadu nematerijane štete zbog pretrpljenog bola, patnje i straha,učiteljicu i razredne starešine škole na Vračaru predložila je Marina Ivelja advokat Kecmanovića. 

– Odbrana optuženih vjeruje da će učiteljica i razredne starješine reći kako je mali monstrum bio uzorno dijete i odličan učenik koji se takmičio iz više predmeta, te su ih zato predložili za svjedoke. Pojedini roditelji, nasuprot tome vjeruju da će učiteljica i njene koleginice morati da ispričaju kako se Kecmanović ponašao u društvu i kako je rješavao sukobe sa djecom. One će položiti zakletvu i kao svjedoci će biti u obevezi i da kažu šta nije valjalo u njegovom ponašanju i ponašanju roditelja, a definitivno je imao ispade u toku školovanja koje su njegovi majka i otac zataškavali – predočava izvor Srpskog telegrafa. 

Svjedoci će biti upitani i o kobnom 3. maju kada je Kosta naoružan došao u školu, gdje je ubio osam đaka i čuvara i ranio šestoro djece i nastavnicu historije. Poslije 12 dana lavovske borbe za život, jedna od ranjih djevojčica je podlegla kao deseta žrtva maloljetnog monstruma. 

Koliko će tri dame znati o samom događaju veliko je pitanje, ali će zato njihov kolega nastavnik geografije Zoran Nišević kojeg je za svjedoka predložila Sanja Gunjić kao zastupnik tužene škole govoriti o najpotresnijim prizorima tog dana kao čovjek koji je na svojim rukama nosio krvavu djecu, Kecmanovićeve žrtve da bi ih spasao smrti. 

Glavna rasprava u ovom predmetu zakazana je za 28. i 29. decembra kada će biti saslušano devet članova porodica ubijenih djevojčica Katarine Martinović i Ane Božović, kao i roditelji Andrije Čikića koji je bio njihov jedinac. Oni će govoriti o pretrpljenom strahu, intenzitetu i dužini njegovog trajanja i duševnim bolovima i patnji koja ih razdire već skoro pola godine.

Odbrana i suprotna strana složili su se da maloljetnog Kecmanovića tim ljekara treba da vještači kako bi se utvrdilo da li je bio sposoban za rasuđivanje kada je počinio zločin, iako zastupnik oštećenih Ognjen Božović smatra da je dječak ubica zločin počinio svjestan svega. Za Božovića su sporni način vaspitanja, kao i porodične prilike kod Kecmanovića, kao i to da se škola bavila prevencijom nasilja.

Oštećena strana traži sud od škole dobije izvještaj sa svim izostancima Koste sa časova u sedmom razredu zbog sumnje na loše vaspitanje od strane roditelja i davanje rđavih primjera, jer se sumnja da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani.

Božović je predložio i da se od Klinike za neurologiju i psihijatriju pribavi kompletan historijat liječenja Koste, kao i njegov medicinski karton iz doma zdravlja Stari Grad.