Jokić sinoć dobio prsten sa skrivenim pretincem: POGLEDAJTE ŠTA SE UNUTRA NALAZI

Jokić sinoć dobio prsten sa skrivenim pretincem: POGLEDAJTE ŠTA SE UNUTRA NALAZI



Denver  Nuggetsi pohod na obranu NBA naslova započeli su domaćom pobjedom protiv LA Lakersa 119:107, u kojoj je Nikola Jokić nastavio tamo gdje je stao ubilježivši 106. triple-double karijere s 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Uoči utakmice Nuggetsi su pod krovom razvili šampionsku zastavu i primili najdragocjeniju nagradu u NBA ligi – prsten prvaka.

Svake se godine za prvake izrađuje poseban prsten, koji u dizajnu sadržava brojne reference na klub i njegovu povijest, odnosno priča njegovu priču. Kao i obično, izradila ga je poznata draguljarnica Jason of Beverly Hills, ali u dizajnu su sudjelovali i sami igrači Denvera, koji su dobili na uvid različite elemente i materijale te govorili što im se sviđa, a što ne.

Promjenjiva boja i skriveni pretinac

Ovaj je prsten jedinstven po tome što prvi put uključuje promjenjive elemente, pa se tako polugom može mijenjati boja prstenova lica, kao i ključne godine koje su na njemu istaknute. Plave safire tada zamijene bijeli dijamanti, a umjesto godine osnutka (1967.) pojavi se 2023., šampionska godina.

Druga je novost da prsten u sebi ime skriveni pretinac u kojem je minijaturna šampionska zastava kakva je podignuta pod krov. Ostatak se ne razlikuje previše od onih kakve su primali prijašnji prvaci.

Na prstenu je ukupno 16 karata dijamanata, rubina i safira – u bojama Nuggetsa – a predstavljaju 16 pobjeda potrebnih u doigravanju za osvajanje titule. Ime Nuggets na licu prstena ispisano je s 24 žuta dijamanta koji predstavljaju 24 godine u Ball Areni, ispod njega je šampionski trofej Larryja O’Briena, a u pozadini su planine na kojima leži grad te dva prepoznatljiva pijuka s klupskog loga u čast tragačima za zlatnim grumenjem, prema kojem klub nosi ime.

U izradi je sudjelovalo 12 specijalista

Obje strane prstena prekrivena su nikad prije korištenom, a za Nuggetse prikladnom, teksturom grumena zlata. S jedne strane je ispisano “svjetski prvaci” uz klupski retro logo i omjer u uvodnom dijelu sezone, a iznad svega je red od 15 kamenčića povodom 15 domaćih utakmica u play-offu prošle sezone. Na drugoj strani su ime i broj igrača uz klupsku mantru “Bring it on”.

Tu je i prepoznatljivi broj 5280, nadmorska visina Denvera u stopama, koja daje točno jednu milju (1608 m), zbog čega grad nosi nadimak Mile High City. Na unutrašnjoj strani prstena ispisani su rezultati svih serija Nuggetsa u proteklom doigravanju.

Svaki se prsten sastoji od 17 pažljivo složenih dijelova i prošao je kroz ruke 12 specijalista koji su svojom stručnošću doprinijeli izradi konačnog proizvoda.