NEZAPAMĆENI MASAKR U SAD-u: Muškarac ubio najmanje 22, a ranio preko 50 ljudi

NEZAPAMĆENI MASAKR U SAD-u: Muškarac ubio najmanje 22, a ranio preko 50 ljudi



Masovna pucnjava dogodila se u gradu Luiston u saveznoj državi Maine, objavio je CNN. U toj pucnjavi ubijeno je najmanje 22 ljudi, dok je 50 do 60 ranjeno.

Ubica je u bijegu, a ured šerifa okruga Androskogin je objavio dvije njegove fotografije. Zatražena je pomoć u identificiranju osumnjičenog muškarca, koji, prema fotografijama, ima bradu, te se nalazio u košulji dugih rukava i farmerkama.

Centralni medicinski centar u Luistonu je saopćio da je u toku reakcija na masovnu pucnjavu, te da vrše koordinaciju s područnim bolnicama za preuzimanje pacijenata.

List „Sun Journal“, pozivajući se na glasnogovornika policije tog grada, naveo je da se radi o pucnjavama u tri različita objekta, uključujući i restoran.

O svim događajima obaviješteni su i predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) i guvernerka Mainea Dženet Mils (Janet Mills).

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));