"DIJEGO, GDJE GOD DA SI…" Mesi posvetio "Zlatnu loptu" Maradoni uz emotivan govor

"DIJEGO, GDJE GOD DA SI…" Mesi posvetio "Zlatnu loptu" Maradoni uz emotivan govor



Argentinac Lionel Mesi je sinoć ušao u istoriju, pošto je po osmi put proglašen za najboljeg igrača na svijetu. On je osvojio “Zlatnu loptu”, a u svom govoru, između ostalog, prisjetio se i svog idola – Dijega Armanda Maradone, koji je rođen baš na jučerašnji dan. 

– Večeras želim da pomenem i Dijega. Ne postoji bolje mjesto od ovog da obilježimo i njegov rođendan, sa toliko ljudi koji voli fudbal, baš kao što bi i on želio. Gdje god da si, Dijego, sretan rođendan. Ova nagrada je i za tebe”, rekao je emotivni Mesi. 

On se zahvalio i svim svojim saigračima i trenerima iz reprezentacije. 

– Ova nagrada ide svima iz reprezentacije Argentine, svi su jednako zaslužni. Ovo je i nagrada za igrače, stručni štab i sve u Argentini. Nikada nisam mogao ni da zamislim ovakvu karijeru, blagoslovljen sam svime što se desilo i nije bilo lako ostvariti ovo sve – istakao je Mesi i dodao:

– Svih osam “Zlatnih lopti” su posebne za mene, ali najvažniji su kolektivni trofeji i priznanja. Ne znam kada ću se penzionisati, ali znam da želim da nastavim da igram fudbal dokle god budem mogao – zaključio je Mesi.