SAVO SE ČINI DA OJAČA TIM PRED BARAŽ! Milošević osvježava bh. reprezentaciju: Na spisku još jedno novo ime, ali i jedan povratnik

SAVO SE ČINI DA OJAČA TIM PRED BARAŽ! Milošević osvježava bh. reprezentaciju: Na spisku još jedno novo ime, ali i jedan povratnik



Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u novembru očekuju još dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine koje će poslužiti selektoru Savi Miloševiću kao priprema za baraž, a ovaj ciklus će iskoristiti da maksimalno osvježi naš nacionalni tim s nekim novim imenima, piše sportsport.ba.

Ljiljani su izgubili šanse da se plasiraju na EURO kroz kvalifikacije, tako da nam baraž u martu ostaje jedina šansa.

Kao što smo već spomenuli na početku u novembarskom ciklusu bit će dosta novih imena na spisku, tako da će selektor Milošević gledati da osvježi ekipu i da vidi bolje s čime raspolaže.

U dresu reprezentacije u novembru bi trebali gledati još jendom novo ime, kao i jednog povratnika.

Prema nezvaničnim saznanjima portala SportSport.ba poziv će dobiti štoper Ankaragucua Nihad Mujakić i veznjak Kasimapse Haris Hajradinović.

Mujakić još uvijek nije upisao debi za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, dok Hajradinović ima pet upisanih nastupa uz jedan pogodak.

Novembarski spisak će ponuditi dosta promjena i bit će znatno drugačiji u odnosu na prethodne to je već sada jasno.

Ranije smo objavili da će novo ime u reprezentaciji BiH će biti jedan od najboljih golmana bugarske lige Hidajet Hankić, ali i sjajni napadač Herthe Haris Tabaković, te vjerovatno i član portugalske Casa Pie Nermin Zolotić.

Na radaru selektora Miloševića su još neki fudbaleri, ali i pojedini U21 reprezentativci naše zemlje.

Iz U21 selekcije prošlo okupljanje poziv je dobio Ivan Bašić, vidjet ćemo šta će biti za novembarski ciklus.

Bosna i Hercegovina u novembru gostuje Luskemburgu, zatim dočekujemo Slovačku.

Što se tiče baraža, kako stvari stoje naš protivnik u polufinalu navjerovatnije će biti reprezentacija Finske.