FAHRUDIN MUSLIU KONAČNO PROGOVORIO: Oglasio se albanski novinar za kojeg kruže glasine da je otac Aleksandra Vučića

FAHRUDIN MUSLIU KONAČNO PROGOVORIO: Oglasio se albanski novinar za kojeg kruže glasine da je otac Aleksandra Vučića



Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je nedavno na TV Prva, rekavši kako ga “optužuju da mu je otac Fahrudin Musliu”.

“Ja im ovom prilikom poručujem da se moj otac zove Anđelko Vučić, a ne Fahri Musliu“, kazao je Vučić (53), aludirajući na albanskog novinara koji je godinama radio u Radio-televiziji Srbije, kao i Vučićeva majka Angelina Vučić.

“Napadaju me da imam ružne usne. Ja nisam ništa radio na svojim usnama. Za to je kriva moja majka koja me takvog rodila. To je stvar genetike”, dodao je Vučić.

Musliu (75) za Danas kaže da ne želi da komentariše to što ga je Vučić spomenuo, jer se, kako ističe, “ne bavi klevetama čije god da su”.

“Neka se Srbi i Albanci zabavljaju glupostima pošto im je u krvi da se bave klevetama i tuđim životima”, navodi Musliu za Danas.

Dodao je da je “jadno kad se političari i novinari bave izmišljotinama i klevetama zarad nekog ličnog, prljavog interesa i nemoći, ne misleći da time nanose uvredu i duševni bol drugim osobama koje se spominju“.

 Svojevremeno je nakon medijskih napisa da je on biološki otac Aleksandra Vučića, Fahri Musliu to demantovao.

“Ne poznajem Aleksandra Vučića. Njegova majka mi je bila koleginica, no nikada nismo imali ništa više osim činjenice da smo radili zajedno i bili kolege. Takve izjave su samo spekulacije”, kazao je ranije Musliu.