JAVIO SE RONALDO NAKON ŠTO JE MESSI 8. PUT DOBIO 'ZLATNU LOPTU': Komentar je komičan, ali i očajan

JAVIO SE RONALDO NAKON ŠTO JE MESSI 8. PUT DOBIO 'ZLATNU LOPTU': Komentar je komičan, ali i očajan



Argentinski fudbaler Lionel Messi po osmi put u karijeri osvojio je prestižnu nagradu “Zlatna lopta” za najboljeg fudbalera u protekloj godini i ovaj put nije moglo bez podijeljenih mišljenja javnosti, piše sportsport.ba.

Messi je titulu osvojio ispred Haalanda i Mbappea, a mnogi smatraju da je Haaland zaslužio nagradu. Cristiana Ronalda ovaj put nije bilo u užem izboru, ali potrudio se da bude u centru pažnje.

Po završetku dodijele priznanja javio se Ronaldo, tačnije ostavio je komentar na statusu kod novinara Tomasa Roncera koji je ujedno i zamjenik urednika uglednog španskog medija “AS”.

Roncero je uputio kritike na račun pomenutog priznanja smatrajući da Messi nije zaslužio.

“Ode u Miami, sprema se za penziju i na kraju mu daju “Zlatnu loptu”, nevjerovatno zaista”, napisao je Roncero.

Ronaldo se javio sa ironičnim statusom, stavio je samo smajlije koji plaču od smijeha.

Očigledno je Portugalac više dovoljno rekao šta misli o sinoćnjem izboru i nema dileme da će ovaj potez izazvati dosta reakcije, a već je postao viralan na društvenim mrežama.

Navijači masovno dijele Ronaldov komentar, neki smatraju da je Portugalcu krivo, dok neki smatraju da nije uredu da na ovaj način ismijava.

U Parizu su sinoć podijeljene i preostale fudbalske nagrade za ovu godinu.

Najbolji klub na svijetu i muškoj kategoriji je, sasvim očekivano, Manchester City. Aitana Bonmati, nogometašica Barcelone proglašena je za najbolju nogometašicu svijeta u 2023. godini.

Kada je riječ o trofeju “Jašin” koja se dodjeljuje najboljem golmanu, nju je ovaj put dobio Emiliano Martinez. Titula za najbolji ženski klubu na svijetu za ovu godinu je pripala Barceloni.

“Socrates” nagrada pripala je sjajnom igraču Real Madrida, a radi se o Vinicius Junioru. Kopa trofej ili trofej koji se dodjeljuje najboljem igraču do 21 godine dobio je naravno Jude Bellingham.