Izrael priznao napad na izbjeglički kamp, pa se pravdali: 'Ubili smo jednog od lidera Hamasa'

Izrael priznao napad na izbjeglički kamp, pa se pravdali: 'Ubili smo jednog od lidera Hamasa'



Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su ubili komandanta Hamasovog centralnog bataljona Ibrahima Biarija u vazdušnom napadu na pojas Gaze – na izbjeglički kamp Jabalia.

Vojska je saopštila da je u napadu ubijen Biari i nekoliko drugih Hamasovih militanata, te da su se podzemni teroristički tuneli urušili, srušivši nekoliko obližnjih zgrada.

Prema IDF-u, Biari je bio jedan od komandanata Hamasa odgovornih za usmjeravanje pripadnika snaga militantne grupe da napadnu Izrael 7. oktobra. IDF je saopćila da je zračni napad na Jabaliju dio “širokog napada” na operacije Hamasa i infrastrukturu koja im pripada .

Ministarstvo zdravlja Gaze saopćilo je da je najmanje 50 ljudi ubijeno, a oko 150 ranjeno u izraelskom bombardiranju izbjegličkog kampa Jabalia.

Do napada je došlo u utorak, 31. oktobra. Potresne slike i snimci iz ovog izbjegličkog kampa obišli su svijet.

(Radio Sarajevo)

 

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));