DRAMA NA MARAKANI JE NIŠTA U ODNOSU NA OVO: Svi su u ŠOKU zbog najavljenog !

DRAMA NA MARAKANI JE NIŠTA U ODNOSU NA OVO: Svi su u ŠOKU zbog najavljenog !



Na utakmici Brazil  Argentina bila je svega. Praktično se desilo sve što se može desiti na jednoj utakmici. Incident na početku, udarci, eksplozije, pobjeda Gaučosa i uznemirujuća poruka Lionela Scalonija nakon završetka utakmice.

Lionel Scaloni je od Argentine napravio najbolju reprezentaciju svijeta, prvo je osvojio Copa Americu, a zatim je stigao sa Gaučosima do titule prvaka svijeta koja se čekala 36 godina.

Svaka pobjede Argentine nad Brazilom na Maracani se može protumačiti kao historijska, ali Scaloni je najavio odlazak za klupe što je šokiralo sve.

“Argentini treba trener s potrebnom energijom i koji je dobro. Razgovarat ću s igračima i čelnicima Saveza”, kazao je trofejni stručnjak nakon meča.  Trofejni stručnjak je odlučan u svojim namjerama da ode što potvrđuju i njegove riječi: “U ovom trenutku moram razmišljati o puno stvari. Ovi igrači su nam dali puno. Moram puno razmisliti o tome šta ću uraditi.”

 Podsjećanja radi, Argentina je golom Nicolasa Otamendija u 63. minuti stigla do pobjede nad Brazilom, a meč je obilježila tuča navijača dvije selekcije zbog čega je meč kasnio pola sata.

Scaloni, bivši reprezentativac Argentine je do sada uživao uuspješnom petogodišnjem mandatu kao selektor popularnih Gaučosa.

 Osvojio je Copa Americu 2021., bio je to prvi put da su Argentinci stigli do toga uspjeha od 1993. godine, a nakon toga je donio i toliko željeni Mundijal.

Očekuje se da će se Argentina utakmicama vratiti u martu kada je naredni reprezentativni prozor, ali još uvijek nisu poznata imena protivnika.

 

(sportsport.ba)